Sanitat Universal i Salut Pública

Miguel Mínguez: “Vacunem-nos; seguim les recomanacions sanitàries i fem del 2023 un any ple de salut”

01/01/2023
  • El conseller ha destacat la responsabilitat de la ciutadania i la implicació que té en les mesures per a fer front a la pandèmia
  • Fins al 30 de desembre, s'han administrat 870.940 dosis de reforç enfront de la COVID-19
  • Més d'un milió de persones ja s'ha vacunat contra la grip

 

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha traslladat un missatge a la ciutadania el primer dia de l'any per a recordar la importància i la necessitat de seguir les recomanacions sanitàries per a fer front a la COVID-19 i a altres virus respiratoris durant aquest any 2023.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha traslladat un missatge a la ciutadania el primer dia de l'any per a recordar la importància i la necessitat de seguir les recomanacions sanitàries per a fer front a la COVID-19 i a altres virus respiratoris durant aquest any 2023.

En aquest sentit, Miguel Mínguez ha volgut destacar “la responsabilitat que ha demostrat la ciutadania, ja que ha respost tant complint les mesures higièniques i de seguretat com acudint a vacunar-se contra el coronavirus. Gràcies a això, podem comptar amb una alta cobertura vacunal que ens ha permés reprendre les nostres vides i recuperar la normalitat”.

En 2023, es compleixen 3 anys des que va esclatar la pandèmia de COVID-19, “un temps en el qual hem hagut d'assumir un repte col·lectiu sense precedents i s'ha confirmat la importància de comptar amb un sistema sanitari públic i fort”, ha destacat Mínguez, i ha demanat a la població: “vacunem-nos; seguim les recomanacions sanitàries i fem del 2023 un any ple de salut”.

Al mateix temps, ha recordat que “la vacuna és una eina imprescindible per a cuidar-nos a nosaltres mateixos i els qui ens envolten. Especialment, per a protegir les persones més vulnerables”. Per això, assegura el conseller, “és important seguir les recomanacions de vacunació dels virus respiratoris, de grip i COVID-19. Completar la pauta d'immunització qui tinga dosis pendents i mantindre's protegit amb les de record”, i ha destacat que “la immunització, junt amb les mesures que ja coneixem, han sigut, són i continuaran sent la millor defensa davant del virus”.

A la Comunitat Valenciana, fins al dia 30 de desembre, ja s'han administrat 870.940 dosis de reforç enfront de la COVID-19, tant a persones majors de 60 anys com als grups de risc. Per províncies, s'han inoculat 331.625 dosis a Alacant; 97.381, a Castelló, i 441.934, a la província de València.

A més, hui en dia més d'un milió de ciutadans de la Comunitat Valenciana s'ha vacunat enfront de la grip. Concretament, en els centres sanitaris de la Comunitat Valenciana s'han administrat ja 1.001.890 dosis de la vacuna de la grip a les persones que pertanyen als grups de risc i que, per tant, se'n recomana la immunització.

Respecte a la vacuna de la grip, per províncies, s'han administrat 512.424 a València; 373.300, a Alacant, i 116.166, a Castelló.

Finalment, el titular de Sanitat ha destacat la importància de seguir les mesures de protecció i ha recordat que “malgrat aquesta alta immunitat, no podem donar la pandèmia per acabada, com ens mostra aquests dies l'escenari internacional”. Per això “vull reiterar la importància de tindre presents les lliçons apreses al llarg dels últims anys. I continuar protegint-nos”, ha conclòs.