Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
The Ocean Race

Bueno destaca que quasi 120.000 visitants assisteixen a The Ocean Race en els sis primers dies de l'esdeveniment

13/01/2023
  • La consellera d'Innovació subratlla l'aposta de la Generalitat per oferir un ampli programa d'activitats tant a la ciutadania d'Alacant com a visitants d'altres països

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha oferit les dades de visitants que ja han gaudit de les activitats que Alacant Port d'Eixida de la Volta al Món a Vela ha programat des del dissabte. En aquests 6 primers dies, quasi 120.000 persones s'han acostat al port d'Alacant i han participat en alguna activitat.

“Aquesta edició de The Ocean Race està sent la més multitudinària i la que més repercussió té a escala internacional”, ha assenyalat la consellera. “La majoria de visitants són ciutadans d'Alacant que volen participar en aquest esdeveniment mundial que s'està celebrant a la ciutat, però també vull destacar la presència de visitants d'altres països i la repercussió que The Ocean Race està tenint en xarxes socials i mitjans de comunicació internacionals”.

“La Generalitat Valenciana ha evidenciat una vegada més el compromís amb aquest esdeveniment esportiu, la pròxima edició del qual també se celebrarà a Alacant, i és un motiu d'orgull poder dir que aquest Consell ha situat Alacant en l'epicentre dels esdeveniments esportius”, ha assegurat.

Josefina Bueno també ha volgut conéixer de primera mà "la part més social i solidària" de The Ocean Race, per la qual cosa ha mantingut reunions amb representants de diferents associacions de la província d'Alacant que desenvolupen activitats relacionades amb la mar per a gaudi i benefici dels seus usuaris i que tenen l'espai en aquest esdeveniment.

En aqueix sentit, Bueno ha destacat els beneficis saludables que els esports nàutics i l'entorn marí tenen per a les persones i “el caràcter integrador d'aquest esdeveniment esportiu on tenen cabuda tots els col·lectius socials”.

En concret, la consellera ha mantingut una primera trobada en l'Ocean Live Park amb les dones de l'associació Remavida, formada per dones que han trobat en el rem una motivació comuna: lluitar juntes per la vida i remar cap avant per guanyar-li la batalla al càncer de mama, alhora que generar consciència sobre la importància de la prevenció, el tractament i la rehabilitació de la malaltia.

Aquest projecte va començar en 2015 amb la creació d'un equip de rem, integrat per dones amb càncer de mama, secundades per altres dones sense patologia.

La consellera ha recordat que nombrosos estudis indiquen que el rem és un esport "altament recomanable" per a la recuperació i el tractament de les possibles seqüeles de la malaltia, tant físiques com psíquiques, pel fet que és un esport que es practica en equip i en un entorn saludable.

La consellera Josefina Bueno també ha pogut reunir-se amb representants de les associacions Apadis i Cocemfe, que fomenten la inclusió de les persones amb discapacitat dels col·lectius de la província d'Alacant i d'altres associacions a escala nacional.

Dins de les activitats que es desenvolupen aquests dies al port d'Alacant també hi ha un espai anomenat La Mar Solidària, on organitzacions sense ànim de lucre faciliten la pràctica i el gaudi de diverses activitats relacionades amb la mar, el seu entorn terrestre i el medi aquàtic.

Programa de voluntariat

Com en edicions anteriors, Alacant Port d'Eixida ha dut a terme un programa de voluntariat per a l'organització i el desenvolupament d'aquesta edició de The Ocean Race. En aquesta edició es compta amb al voltant de 250 persones que presten el seu temps i saber fer per a ajudar que l'esdeveniment siga de nou tot un èxit.

Per a fer-ho, la Societat de Projectes per a la Transformació Digital (SPTD) ha comptat amb la inestimable col·laboració de les universitats d'Alacant (UA) i Miguel Hernández d'Elx (UMH), així com de la Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial, que és una entitat sense ànim de lucre.

Els voluntaris i voluntàries es converteixen en la cara visible de la regata a tot arreu i tenen un paper clau a l'hora de presentar i explicar als visitants les activitats de The Ocean Live Park i de mantindre tot l'esdeveniment en marxa.

Les 250 persones voluntàries han sigut seleccionades d'entre mig miler que s'ha inscrit i se'ls han adjudicat funcions d'acord amb la seua disponibilitat i aptituds. Aquestes persones han rebut formació relacionada amb primers auxilis, seguretat ciutadana i els protocols de funcionament entorn d'un gran esdeveniment d'aquestes característiques.

Les persones participants tenen edats compreses entre els 18 i els 70 anys i no perceben cap mena de retribució econòmica, però sí que reben equipament i manutenció. Dels sol·licitants, un 40 % repeteix en aquesta cita, la qual és una dada molt positiva, ja que bona part del personal voluntari ja comptava amb experiència en altres edicions.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Audio de la consellera de Innovación, Universidades, Ciencia y Sociedad Digital, Josefina Bueno