Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Dades d’atur registrat

Nomdedéu: “La xifra de persones desocupades és la més baixa de la Comunitat Valenciana des de l’any 2008”

02/02/2023
  • El director de Labora destaca que l’increment de l’atur al gener “és l’habitual després de la campanya nadalenca”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de gener a la Comunitat Valenciana que ha fet públiques el Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals s’extrau que 6.776 valencianes i valencians s’han inscrit a Labora.

Nomdedéu ha explicat que el primer mes de l’any “és habitual registrar increments” en el nombre de persones desocupades. “De fet –ha puntualitzat–, amb l’excepció de l’any 2022, en el qual es va acabar amb les renovacions automàtiques per la pandèmia, l’atur al mes de gener sempre ha augmentat”.

No obstant això, el director general de Labora ha recalcat que, malgrat la influència del component estacional, “la xifra de persones desocupades és la més baixa en un mes de gener des de l’any 2008 i que l’increment és el més baix, en variació mensual, des de l’any 2007, així com inferior al que es registra en el conjunt de l’Estat”.

Enric Nomdedéu ha detallat que l’increment de l’atur s’ha concentrat fonamentalment en el sector serveis (2,86 %), que ha notat, com és habitual, els efectes de la fi de la campanya de Nadal. No obstant això, baixa en la construcció (-0,63 %) i en la indústria (-0,42 %).

Quant a l’afiliació a la Seguretat Social, Nomdedéu ha posat l’accent que enguany hi ha 50.000 persones més cotitzant a la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana nacional.

“Ens trobem davant d’unes xifres amb un component clarament estacional i que no haurien d’afectar de cap manera la senda de recuperació i creixement que l’economia valenciana ha anat consolidant, que, a més, es pot veure reforçada per un context econòmic global més favorable que en la resta de 2023”, ha declarat el director de Labora.