Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Cofinançat amb Fons FEDER

L’IVACE destina 18,8 M€ per a impulsar 90 projectes d’R+D dels centres tecnològics en col·laboració amb empreses de la Comunitat Valenciana

08/08/2023
  • Prop de 300 empreses de la Comunitat Valenciana col·laboren en el desenvolupament dels projectes
  • El 40 % dels projectes són d’ecoinnovació i economia circular, seguits dels de tecnologies digitals i disruptives

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, ha concedit un total de 18,8 milions d’euros als instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de 90 projectes d’R+D en col·laboració amb prop de 300 empreses valencianes.

Aquests projectes, desenvolupats entre gener de 2023 i juny de 2024, compten amb el cofinançament del Programa Feder-CV 2021-2027 i amb el seu suport l’Ivace pretén generar coneixement i tecnologia d’alt valor afegit que puga ser fàcilment transferible a les empreses de la Comunitat Valenciana.

La participació de les empreses en aquests projectes és fonamental per a garantir que la investigació que lideren els 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana responga a les seues necessitats actuals i futures per a millorar-ne la competitivitat.

Els 90 projectes amb suport de l’Ivace estan alineats amb l’actualitzada Estratègia d’especialització intel·ligent per a la Comunitat Valenciana (S3-CV), que segueix la finalitat d’avançar cap a una especialització centrada en àrees prioritàries amb potencial transformador i, al mateix temps, connectar amb les capacitats i els actors de la regió.

Així doncs, el 40 % dels projectes finançats van en línia amb l’ecoinnovació i l’economia circular i baixa en carboni. Hi segueixen els projectes sobre tecnologies digitals, tecnologies disruptives i sistemes de dades amb potencial a la CV.

Les ajudes que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial destina als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana procedeixen de dues línies de finançament. Una està cofinançada amb fons europeus i destinada a proporcionar suport a la investigació més madura en col·laboració amb empreses, la finalitat de la qual és obtindre resultats per a transferir-los als sectors industrials a curt termini.

La segona línia està composta per fons exclusius de la Generalitat Valenciana, amb què es finança investigació a mitjà i llarg termini, sense la qual seria impossible avançar en noves tecnologies, materials, productes i serveis.