Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Sondeig de Turisme CV

La previsió d’ocupació s’accelera a l’agost i els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana consoliden ja un 80 % de reserves

02/08/2023
  • Benidorm estima una ocupació del 85 % de les places hoteleres durant aquest mes i el litoral d’Alacant, el 79,4 %
  • Els hotels de l’interior parteixen amb una ocupació pròxima al 73 %, els càmpings tenen quasi el ple absolut i els apartaments superen el 86 %
  • Al juliol s’han registrat xifres superiors a 2022, amb una ocupació superior al 86 % al litoral i al 71 % a l’interior
  • El sector turístic ha liderat la creació d’ocupació amb 8.656 afiliats més respecte a juliol de l’any passat

L’ocupació mitjana dels hotels del litoral de la Comunitat Valenciana se situa en un 80 % durant aquest mes d’agost, segons dades de l’Enquesta d’ocupació d’estiu realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de les tres províncies.

Així mateix, els apartaments turístics parteixen d’una previsió superior al 86 % per a aquest mes, clau de la temporada estival; mentre que els hotels de l’interior preveuen una ocupació que està prop del 73 % durant aquest mes, la qual cosa suposa un notable increment del 31,1 % més que l’agost de l’any anterior.

Per la seua banda, els càmpings del litoral de la Comunitat Valenciana són els que més ocupació registren per a aquest mes d’agost, amb el 95 % dels bungalous ocupats i el 90 % de les parcel·les.

Amb aquestes xifres, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que “es compleixen els pronòstics i les previsions avançades que ja manejàvem des de l’inici de la temporada, i aquestes dades de previsions se superaran segons transcórreguen els primers dies del mes. De fet, se situaran, segons els models predictius, en xifres superiors al 90 % en concloure agost”.

La responsable de la política turística de la Generalitat ha volgut insistir que “el mercat nacional torna a tirar amb força de l’ocupació hotelera i la reserva d’última hora està funcionant. Això, juntament amb l’activitat en xifres rècord dels aeroports, tant d’Alacant, com de València i Castelló, farà que agost de 2023 siga un dels millors de la història”.

Previsions d’agost per províncies

Per províncies, les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló parteixen aquest mes d’agost amb més del 75 % de les places ocupades. Per la seua banda, el litoral de València preveu ocupar el 76,2 % de les seues places hoteleres i el litoral d’Alacant (sense incloure-hi Benidorm) estima una ocupació del 79,4 %.

Els hotels de Benidorm preveuen una ocupació de 85 % i l’ocupació estimada per a la ciutat de València se situa en un 73 %. Quant als apartaments turístics, el litoral de Castelló lidera l’ocupació aquest mes d’agost, i supera ja el 91 % d’ocupació; seguit del litoral d’Alacant, amb el 87 %; Benidorm, amb el 85 %, i el litoral de València, que s’apropa al 80 %.

Així mateix, a l’interior és la província de València la que més ocupació registra per a agost, ja que supera el 83 % d’ocupació als hotels d’interior; seguida de l’interior de Castelló, amb el 74 %, i l’interior d’Alacant, amb el 52,6 %.

Resultats d’ocupació del mes de juliol

D’altra banda, l’enquesta realitzada per Turisme Comunitat Valenciana proporciona també l’avanç dels resultats d’ocupació del mes de juliol. Així, s’estima una ocupació mitjana del 86,31 % per al conjunt d’hotels del litoral de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment d’1,2 punts respecte a 2022.

Pel que fa a l’ocupació en hotels d’interior, el sondeig estima per al mes de juliol un 71,43 %, la qual cosa suposa un increment interanual de 19,2 punts.

Mentre que els apartaments turístics han superat el 82 % de la seua ocupació. Hi destaca Benidorm, que ha ocupat el 89 % de les places, amb un notori increment de 7 punts percentuals respecte a juliol de 2022.

Dades d’ocupació

Quant a les dades d’ocupació, en el segon trimestre de 2023 s’estimen al voltant de 279.800 ocupats en turisme a la Comunitat Valenciana (incloent-hi transport, allotjament, restauració, operadors i AAVV, lloguer de vehicles, cultura i oci), la qual cosa suposa un 1,3 % més respecte al mateix trimestre de 2019.

De fet, els sectors associats al turisme han concentrat la major part de contractacions durant el mes de juliol, sobretot a la província d’Alacant. Així, el sector turístic ha liderat la creació d’ocupació amb 8.656 afiliats més respecte al mateix mes de l’any passat.

Talls de veu relacionats