Hisenda, Economia i Administració Pública
Ple del Consell

Ruth Merino afirma que el Consell arribarà “fins al final” per a investigar possibles irregularitats en la compra de material de protecció contra la COVID-19 durant l’etapa del Govern del Botànic

12/03/2024
Ruth Merino afirma que el Consell arribarà “fins al final” per a investigar possibles irregularitats en la compra de material de protecció contra ...
  • El Govern Valencià reforça els sistemes de control per a garantir la màxima eficiència de la inversió pública 
  • El Ple aprova el reconeixement de crèdits entre estudis de cicle superior d’FP, estudis de l’ISEACV i graus universitaris

La consellera d’Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha afirmat que el Consell arribarà “fins al final” per a investigar possibles irregularitats en l’adquisició per la Generalitat de material sanitari de protecció contra la COVID-19 durant l’etapa del Govern del Botànic.

Així ho ha indicat en declaracions realitzades en la compareixença posterior al Ple de l’executiu valencià, on ha subratllat que el Consell continuarà investigant les contractacions realitzades pel Govern del Botànic durant eixe període.

La portaveu ha assegurat que s’investigaran “els contractes vinculats amb una empresa dorment que poguera estar relacionada amb algun presumpte cas de corrupció”.

D’altra banda, la consellera ha informat de l’aprovació, en la reunió d’este dimarts, del decret que regula el desenvolupament de l’exercici de la intervenció en la comprovació material de la inversió de fons públics, una norma que té per objecte millorar les garanties i els sistemes de control per a optimitzar l’eficiència en la gestió.

La comprovació pretén verificar la realització efectiva de les obres, els servicis i les adquisicions finançades amb fons públics i la seua adequació als contractes o encàrrecs corresponents.

Com ha explicat la consellera, a través d’este nou marc normatiu, s’actualitza l’anterior regulació existent sobre la intervenció dels fons públics del Consell, que data de 2012, amb la finalitat d’agilitzar el procediment i corregir les deficiències de control detectades des de la seua entrada en vigor.

Amb l’actualització d’esta norma, la intervenció de la comprovació material de la inversió de fons públics s’ajusta a les circumstàncies actuals de la tramitació del procediment de gasto, en sintonia amb la regulació de la matèria per l’Administració general de l’Estat i la majoria de les comunitats autònomes.

Correspondència de crèdits en estudis superiors

Així mateix, el Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV) i les cinc universitats valencianes per a determinar la correspondència de crèdits entre estudis de cicle superior d’FP, estudis de l’ISEACV i graus universitaris.

A través d’este conveni, es permetrà a l’alumnat d’FP que continue la seua formació en les universitats amb el reconeixement, almenys, de 30 crèdits, i, per primera vegada, este reconeixement de crèdits serà recíproc, la qual cosa permetrà que se’n puga beneficiar alumnat universitari que accedisca a cicles superiors d’FP.

Este conveni sorgix de la necessitat d’establir un marc de col·laboració entre la Generalitat i les diverses universitats públiques que establisca relacions directes entre els títols universitaris de grau i de grau en Ensenyaments Artístics Superiors, i els títols de tècnic/a superior de Formació Professional i d’Arts Plàstiques i Disseny.

Per tant, té com a objecte determinar les correspondències entre els títols de tècnic/a superior de Formació Professional i d’Arts Plàstiques i Disseny impartits a la Comunitat Valenciana i els títols universitaris de grau i de grau d’Ensenyaments Artístics Superiors, impartits per les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i per l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), respectivament, així com el reconeixement de crèdits ECTS.

Galeria d'imatges