Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Mobilitat

Pradas defén davant les concessionàries del transport que l’accessibilitat universal és un pilar fonamental de la prestació del servici públic

12/03/2024
Pradas defén davant les concessionàries del transport que l’accessibilitat universal és un pilar fonamental de la prestació del servici públic
  • La consellera de Medi Ambient assegura que el Consell “garantirà que els 542 municipis tinguen una connexió interurbana sostenible i accessible” Salomé Pradas ha assenyalat que ja està en marxa la major renovació del mapa concessional en la qual s’invertiran al voltant de 400 milions d’euros

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés que l’accessibilitat universal “és un pilar fonamental de la prestació del servici públic”. Per això, ha acordat amb els representants de les empreses concessionàries “treballar conjuntament per a millorar els estàndards de qualitat per a tota la població sense excepció”.

Pradas ha recordat que ja està en marxa “la major renovació del mapa concessional en la qual s’invertiran al voltant de 400 milions d’euros per a l’adquisició de 600 autobusos entre models elèctrics, híbrids i, en menys mesura, també convencionals”.

Pradas s’ha reunit este dimarts amb representants i responsables de les empreses concessionàries als quals ha explicat que el procés de renovació “suposa una gran oportunitat per a elevar els nivells d’excel·lència d’un servici públic essencial com és el transport per carretera”.

Per a Pradas, el Consell “garantirà que cada un dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana tinga una connexió interurbana moderna, eficaç, eficient, sostenible i, com correspon a qualsevol prestació pública del segle XXI, també universalment accessible”.

La consellera ha detallat que “el transport de viatgers per carretera d’una societat moderna i avançada com la valenciana, que es preocupa per tots els seus membres i, especialment, per aquells que més ho necessiten, ha d’adaptar-se a totes les necessitats i realitats”.

Segons Pradas, “tenim tota una legislatura per davant per a aconseguir les millores que tots volem”. En este sentit ha recordat que els plecs de les noves concessions exigixen que els vehicles seran plenament accessibles, amb els mitjans necessaris com ara rampes i elevadors per a facilitar l’accés amb cadira de rodes i que comptaran en el seu interior amb suficient espai per a dos cadires, pis antilliscant amb avisos acústics per a invidents, vores d’escalons senyalitzades i altres elements per a afavorir l’accessibilitat.

Consell de Participació

No obstant això, la consellera ha instat els responsables de les concessionàries “a anar més enllà” i “junts, elaborar protocols d’atenció específics per a les persones amb mobilitat reduïda” per a la qual cosa seria convenient “designar un responsable d’accessibilitat en totes les empreses operadores i organitzar cursos de formació en esta matèria als conductors i resta d’empleats”.

Per tot això, la consellera ha anunciat que s’activarà el Consell de Participació del Transport Adaptat de la Comunitat Valenciana. Fins ara, la funció d’este organisme l’estava exercint, de facto, la Mesa d’Accessibilitat per a temes d’edificació, urbanisme i transports. No obstant això, “a la vista de la importància que mereix la mobilitat de tots convé crear este fòrum específic on l’administració, els representants de les persones amb mobilitat reduïda, els empresaris i els consumidors puguen participar per a avançar en els objectius que ens hem marcat”, ha conclòs Salomé Pradas.

 

Galeria d'imatges