Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Infraestructures educatives

Educació denuncia que les obres d’Edificant que va firmar l’anterior consellera en funcions no tenien la conformitat de la Intervenció General

12/03/2024
  • El director general d’Infraestructures Educatives explica que la Intervenció no va fiscalitzar expedients durant el temps que el Botànic va estar en funcions i és al setembre quan els reprén
  • Assenyala que “Tamarit va afirmar que les seues resolucions estaven prèviament fiscalitzades de conformitat per la Intervenció General, i és fals”
  • Manifesta que “quan la Intervenció fiscalitza, l’actual equip té constància que el Botànic ha deixat 65,5 milions compromesos, ja que no ho van comunicar en cap moment”

 

El director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, ha afirmat hui que l’exconsellera d’Educació, Raquel Tamarit, “va mentir en afirmar que les obres d’Edificant que va firmar estant en funcions tenien la conformitat de la Intervenció General”.

Valcárcel ha recordat que Tamarit va firmar una ampliació de delegació de competències en 12 municipis el 12 de juliol, una setmana abans que prenguera possessió el nou conseller, José Antonio Rovira, i ha assegurat que “va faltar a la veritat en la firma dels documents en assenyalar, en el punt 6 d’estos, que la resolució ‘ha estat prèviament fiscalitzada de conformitat per la Intervenció General’ (sic), encara que l’informe de la Intervenció no existix fins al 29 de setembre”.

El responsable d’Infraestructures Educatives ha assenyalat que l’exconsellera “no solament va firmar delegacions estant en funcions, una qüestió que l’Advocacia de la Generalitat ja ha dit que no podia fer, sinó que a més va faltar a la veritat en la firma dels expedients”.

Així, Valcárcel ha explicat que durant el temps que el Botànic va estar en funcions la Intervenció no va fiscalitzar contractes, “i va ser al setembre quan va començar a fiscalitzar tots els expedients que quedaven pendents, entre estos els d’Edificant”.
65,5 milions compromesos

Ha afegit: “I és en eixe moment, quan la Intervenció fiscalitza, quan l’equip actual de la Conselleria s’assabenta que Tamarit deixa compromesos 65,5 milions d’euros, ja que no ho van comunicar en cap moment, la qual cosa demostra una vegada més com van actuar en el traspàs de poders”.

El responsable d’Infraestructures Educatives ha explicat que “és en tindre constància d’estes obres i de l’import compromés quan s’anuncia l’obertura d’un expedient de lesivitat” i ha criticat que l’oposició “pretenga disparar focs d’artifici per a desviar l’atenció”.

Sobre este tema, ha assenyalat que els tres expedients als quals ha fet al·lusió la formació “són documents comptables que no impliquen transferències, i a més parlen d’un milió d’euros en un dels casos i de zero euros en els altres dos”.

“El fons de la qüestió és que Tamarit no podia deixar eixes obres delegades estant en funcions i que no va dir la veritat en firmar els expedients. La Conselleria actual sempre ha dit que es faran les obres que hagen de fer-se si l’estat dels centres així ho requerix”, ha conclòs.