Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Transport públic

Metrovalencia oferix més de 1.500 places gratuïtes d’aparcament en Falles

13/03/2024
Aparcament gratuït València Sud
  • A més, hi ha altres 1.224 places en huit estacionaments municipals pròxims a la xarxa en diferents poblacions
  • Els pàrquings estan situats en 17 estacions i baixadors en superfície de les línies 1, 2 i 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferix més de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 17 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2024. A més, hi ha altres 1.224 places en huit estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions.

En unes dates en què la capital del Túria té tallats més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigix com el mitjà més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les seues jornades més assenyalades desenes de milers de persones.

D’esta manera, els usuaris de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metro per a anar a treballar o a disfrutar de les festes sense sobresalts i embussos de circulació.

Metrovalencia oferix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metro (P+M), un total de 1.513 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (38, dos d’estes per a persones de mobilitat reduïda, PMR), Pobla de Vallbona (47), València la Vella (38, una per a PMR), Alginet (40), Carlet (40), Paterna (23, una per a PMR), Massarrojos (68, dos per a PMR), Rocafort (52, una per a PMR), Empalme (42, quatre per a PMR i set per a motos), Fuente del Jarro (48), Bétera (78, dos per a PMR), Font Almaguer (43, dos per a PMR i deu per a motos), Sant Ramon (3), La Presa (127, quatre per a PMR), Masia de Traver (196, quinze per a PMR), Riba-roja de Túria  (49, dos per a PMR) i València Sud (581, tres per a PMR i nou per a motos).

A més, cal afegir les 46 places posades en servici per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 38 de l’Eliana; les 29 de Seminari-CEU; les 138 de Sant Isidre; les 24 de Fondo de Benaguasil; les 562 de Quart de Poblet; les 137 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.224 places, totes als voltants de les estacions i les parades esmentades.

Per tant, a les 1.513 places d’aparcament amb què compta Metrovalencia cal sumar els 1.224 estacionaments municipals, amb els quals els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.737 places gratuïtes.

Amb este servici, FGV vol fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, i així facilitar l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots els usuaris que no tenen una estació de metro pròxima, la qual cosa contribuïx, a més, a la descongestió del trànsit viari en superfície i a la cura al medi ambient.

Cicloparcs

A part, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha posat en funcionament quatre cicloparcs tancats a les estacions de Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Cada cicloparc disposa d’una porta d’accés amb obertura des de l’exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d’acer ancorats al paviment per a assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control d’accés, amb els sistemes de l’estació d’FGV.

 

 

Galeria d'imatges