Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Territori

La Generalitat garantix l’ampliació del polígon Belcaire C per a consolidar la Vall d’Uixó com a zona estratègica per a nous inversors i empreses

13/03/2024
La Generalitat garantix l’ampliació del polígon Belcaire C per a consolidar la Vall d’Uixó com a zona estratègica per a nous inversors i empreses
  • Salomé Pradas confirma que la Conselleria ja ha remés a l’Ajuntament l’expedient presentat a la Comissió d’Avaluació Ambiental per a afrontar els últims tràmits administratius
  • La consellera assegura que el municipi serà clau per a l’activitat complementària de Parc Sagunt i una peça fonamental de la indústria de la Comunitat Valenciana

 

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha garantit l’ampliació del polígon Belcaire C de la Vall d’Uixó per a consolidar-la com a zona estratègica per a futurs inversors i empreses. Pradas, que ha participat en la jornada ‘La força dels polígons industrials’, ha assenyalat que l’ampliació de Belcaire C “s’ha desbloquejat després de massa anys de paralització”. En este sentit, ha indicat que la Comissió d’Avaluació Ambiental ja ha remés a l’Ajuntament l’expedient i s’avança en el projecte que permetrà el desenvolupament industrial del municipi.

Salomé Pradas ha concretat que la Generalitat ha tramitat l’expedient i que ara el consistori, “haurà de prendre nota de les recomanacions i presentar el pla definitiu per a sol·licitar a la Conselleria la declaració ambiental i territorial estratègica (DATO) per tal que el projecte siga una realitat”.

La consellera ha destacat que en esta legislatura “assistirem a una nova etapa per a la Vall d’Uixó”. Una cosa que creu que serà possible gràcies al creixement d’empreses locals, però també per l’arribada de la gigafactoria de bateries de Volkswagen-PowerCo, que s’instal·larà a Parc Sagunt, a menys de 20 quilòmetres i generarà tot un pol de proveïdors.

Pradas ha reivindicat el paper privilegiat de la Vall d’Uixó. “Disposen d’un territori estratègic, ben connectat amb els ports, aeroports i infraestructures per carretera amb altres comunitats com Aragó o Catalunya i, per què no dir-ho, amb Europa”, ha assegurat.

En esta línia, ha afegit, “hem de facilitar al màxim l’arribada d’empreses que generen llocs de treball i riquesa i res millor que amb 600.000 metres quadrats de sòl industrial”. Durant la seua intervenció, la consellera ha recordat que esta nova àrea serà possible gràcies al fet que fa pocs mesos es va inaugurar el pont situat al polígon industrial Belcaire, per a connectar este polígon amb el de Mezquita.

Amb este projecte desbloquejat és el torn d’abordar el desenvolupament del polígon, la tramitació del qual s’està duent a terme amb totes les garanties perquè puga ser realitat com més prompte millor. “És necessària la creació d’un equipament adaptat a les noves necessitats i treballem de la mà de l’Ajuntament perquè així siga”, ha conclòs.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Salomé Pradas