Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Impuls a les arts escèniques

L’Institut Valencià de Cultura obri la convocatòria per al VII Laboratori Insula Dramataria Josep Lluís Sirera

09/04/2024
L’Institut Valencià de Cultura obri la convocatòria per al VII Laboratori Insula Dramataria Josep Lluís Sirera
  • El termini d’inscripció acaba el 23 d’abril de 2024
  • Es triaran quatre propostes que se sumaran a les dels 29 autors valencians que des del 2018 han passat per este laboratori
     

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), obri la convocatòria per a seleccionar les propostes que formaran part del VII Laboratori de Dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera 2024.

El Laboratori de Dramatúrgia Ínsula Dramataria Josep Lluís Sirera té l’objectiu d’estimular l’escriptura teatral generant unes condicions òptimes de treball, potenciar la dramatúrgia viva valenciana i combatre l’aïllament creatiu dels autors dramàtics, fent que la seua escriptura forme part d’un procés més ampli: reunions conjuntes, contacte amb altres professionals escènics, lectures dramatitzades de les obres escrites, així com la seua posterior publicació.

La convocatòria s’ha posat en marxa després de l’experiència satisfactòria de les sis edicions anteriors i amb la intenció d’establir unes bases de futur i apostar per la continuïtat dels projectes de suport a la dramatúrgia i a les arts escèniques.

El termini d’inscripció acaba el 23 d’abril de 2024. Es triaran quatre propostes que se sumaran a les dels 29 autors valencians que des del 2018 han passat per este laboratori.

Durant el laboratori es combinarà el treball individual amb reunions conjuntes i amb el coordinador el Laboratori, Paco Zarzoso. Igualment, s’enriquirà el treball amb la tutoria externa d’Albert Arribas, director escènic i dramaturg, amb la idea d’afavorir l’acompanyament dels dramaturgs des d’un nou prisma que ajude a créixer els textos des d’un punt de vista més escènic.

A més, durant els mesos de novembre i desembre de 2024 es farà una lectura dramatitzada dels textos oberta al públic i a professionals de les arts escèniques.

Les propostes presentades podran ser escrites tant en valencià com en castellà. El projecte haurà de tindre relació amb el tema ‘la passió i la raó’, dos conceptes que generen una gran tensió i que han sigut presents en la història del teatre i de l’art de tots els temps.

La presentació dels projectes s’ha de fer exclusivament per correu electrònic. Les bases completes de la convocatòria estan disponibles ací.

 

Galeria d'imatges