Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Parc públic

Habitatge licita les obres de rehabilitació d’elements comuns i habitatges del grup Plaza de la Ribera d’Alzira

20/04/2024
  • La Vicepresidència Segona invertirà més de 2,1 milions d’euros en este projecte de rehabilitació i regeneració urbana
  • El termini de presentació d’ofertes conclou el 13 de maig

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat les obres de rehabilitació d’elements comuns, recuperació de 15 habitatges, creació de tres habitatges adaptats i urbanització d’espais lliures del grup d’habitatge públic Plaza de la Ribera d’Alzira.

Inicialment, este projecte comptava amb un pressupost estimat d’1.452.000 euros. No obstant això, l’arribada dels fons europeus Next Generation suposa un increment pressupostari en incorporar-se importants mesures d’estalvi energètic. Les obres s’han licitat per valor de 2.171.274 euros (IVA exclòs) i el termini d’execució és de 18 mesos.

Es tracta d’un grup de promoció pública que data de 1982 i està format per huit blocs de quatre altures que alberguen un total de 60 habitatges i cinc locals. El programa de regeneració impulsat per Habitatge incloïa la demolició d’un dels blocs del grup, el número 2, atés el deficient estat de conservació que tenia. Una actuació que ja s’ha executat.

La intervenció programada ara és una oportunitat per a escometre la regeneració total d’un entorn urbà molt degradat, en una àrea perifèrica del municipi. Una actuació basada en una eficient utilització de recursos que permetrà fer valdre l’arquitectura i el barri, i millorar la qualitat de vida dels seus habitants.

Actuacions a desenvolupar

Esta actuació permetrà millorar l’accessibilitat a l’espai lliure i als edificis, donant solució als escalons existents. Per a augmentar l’eficiència energètica dels immobles, s’instal·larà un nou sistema d’aïllament tèrmic exterior i fusteria amb doble vidre.

De la mateixa manera, es repararan les façanes i cobertes; s’adequaran els vestíbuls, les escales i els replanells de planta, i es durà a terme una renovació completa de totes les instal·lacions de subministraments i la xarxa de sanejament.

El projecte també preveu la recuperació de 15 habitatges assaltats. Una vegada reparats estos immobles, s’adjudicaran en règim de lloguer social. Així mateix, es reformaran diversos locals situats en planta baixa per a convertir-los en tres habitatges adaptats per a persones amb discapacitat.

Els treballs es completaran amb la reurbanització de l’espai exterior del grup, adequant les zones de pas, creant àrees de joc i zones verdes, així com la millora de les instal·lacions urbanes.

Per a obtindre informació sobre la licitació caldrà dirigir-se a la web de l’EVha o la Plataforma de Contractació de l’Estat. El termini per a la presentació d’ofertes conclou el pròxim 13 de maig.

Recentment, la Conselleria també ha licitat les obres de rehabilitació d’elements comuns i millora de l’eficiència energètica de l’edifici del carrer Llíria, 1-2-3-4, dins del grup d’habitatge públic Sororitat de Torrent, per valor de 2.982.524 euros (IVA exclòs).