Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

Cultura presenta un programa doble amb teatre i dansa per al cap de setmana al Teatre Arniches

24/04/2024
Cultura presenta un programa doble amb teatre i dansa per al cap de setmana al Teatre Arniches
  • L’Horta Teatre, Premi Nacional d’Arts Escèniques 2023, arriba a l’Arniches el 26 d’abril amb l’espectacle de teatre L’últim ball
  • El dissabte, 27 d’abril, es presenta Sensual Texion d’Eyas Dance, en el marc del Festival Abril en Dansa

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), oferix un programa doble al Teatre Arniches, amb dos espectacles de dansa i teatre, els dies 26 i 27 d’abril.

El divendres 26 d’abril, a les 20.30 hores, l’emblemàtica companyia valenciana L’Horta Teatre, Premi Nacional d’Arts Escèniques 2023, presenta l’obra L’últim ball, protagonitzada per Alfred Picó i Carles Alberola, candidats al Premi Max 2024 a millor actor (ex aequo).

Este espectacle, escrit i dirigit per Carles Alberola, és una comèdia creada per a fer riure i plorar, a través de la història de dos còmics, dos velles glòries del teatre valencià. Un d’ells retirat i jubilat i l’altre, encara en actiu i malvivint com pot, reben l’oferta de treballar junts en l’homenatge a un company mort. Fa vint anys que no treballen junts. Fa vint anys que no es parlen. Este podria ser el seu ‘últim ball’.

L’últim ball parla d’allò per què val la pena viure, de com es pot conviure amb l’absència del que ens fa feliç; i de com tenim a les nostres mans el timó per a refer contínuament la nostra vida.

D’altra banda, amb motiu de la proximitat del Dia Mundial de la Dansa, l’Arniches se suma a la seua celebració el dissabte 27 d’abril, a les 20.30 hores, de la mà de la companyia Eyas Dance que presenta Sensual Texion, un espectacle que reivindica el poder, la bellesa i el natural dels cossos i identitats dissidents, que sistemàticament han sigut anul·lats i aniquilats. L’obra posa el focus en la celebració i la reconnexió amb la diversitat que expressen els nostres cossos.

Catalogat com a espectacle inclusiu per la Red Española de Teatros y Auditorios, este espectacle està inclòs en la programació del festival Abril en Dansa amb el qual col·labora l’IVC.

A més, el públic pot continuar gaudint de la mostra fotogràfica ‘Feminitat diversa, dansa diversa’ de Las Musas, que estarà en el vestíbul del teatre fins al 15 de maig.

Venda d’entrades:

L’últim ball en les taquilles de l’IVC.

Sensual Texion en les taquilles de l’IVC.

 

Galeria d'imatges