Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Jornada

Indústria reafirma el compromís de la Generalitat amb el sector agroalimentari com a peça clau per a l’economia valenciana

24/04/2024
Indústria reafirma el compromís de la Generalitat amb el sector agroalimentari com a peça clau per a l’economia valenciana
  • Felipe Carrasco clausura la trobada organitzada per l’Asociación para el Progreso de la Dirección (APD) per a debatre els reptes als quals s’enfronta el sector en matèria d’innovació i sostenibilitat
  • La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme “està prioritzant una política industrial que impulse el creixement i consolidació del sector”

El secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha destacat el compromís de la Generalitat amb el sector agroalimentari conscient que és una peça clau per a l’economia de la Comunitat Valenciana.

Felipe Carrasco s’ha manifestat en estos termes en la clausura de la trobada organitzada per l’Asociación para el Progreso de la Dirección (APD) on s’han debatut els reptes als quals s’enfronta el sector de l’agroalimentació en matèria d’innovació i sostenibilitat.

“Des de la Conselleria d’Innovació estem treballant en una sòlida política de reindustrialització, apostem per la simplificació administrativa, per una política de clústers per a promoure la competitivitat de les petites i mitjanes empreses i de la innovació i per la sostenibilitat energètica”, ha afegit Carrasco.

En este sentit, ha destacat que l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha destinat, al llarg de l’exercici de 2023, un total de 8 milions d’euros per a donar suport a 70 projectes d’investigació, desenvolupament tecnològic, innovació, sostenibilitat i promoció exterior desenvolupats per empreses i entitats del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana.

En paraules de Carrasco, “la innovació ha d’anar acompanyada d’un compromís ferm amb la sostenibilitat” i en esta línia ha defés un model energètic on s’impulse la transició energètica, l’economia circular, l’eficiència energètica, les energies renovables i l’autoconsum.

Estratègia del biogàs a la Comunitat Valenciana

Segons ha explicat, les indústries del sector agroalimentari “són cada vegada més conscients” de l’avantatge competitiu i mediambiental que implica la transformació energètica i compten “amb importants volums de residus orgànics que poden valorar-se energèticament”.

En la seua opinió, els gasos renovables com el biogàs i el biometà “són un vehicle òptim per a contribuir a la transformació del model energètic, per l’enorme diversificació de fonts de subministrament disponibles” i per això la Generalitat impulsarà “de manera real i efectiva” el desenvolupament del biogàs i el biometà en el territori valencià.

Així, igual que s’està treballant en un pla de xoc en l’energia solar i una aliança de l’hidrogen verd a la Comunitat Valenciana, “desenvoluparem una estratègia en l’àmbit del biogàs que permeta la seua implantació real en el territori valencià”.

Cal destacar que el desenvolupament de plantes de biometà com a font energètica permetrà no solament la producció mitjançant una energia renovable sinó la gestió sostenible dels residus i la reducció de l’emissió de CO₂ a l’atmosfera.

 

Galeria d'imatges