Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Arts escèniques

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’espectacle de teatre-dansa ‘Generación Z-Surfeando la herencia’

24/04/2024
L’Institut Valencià de Cultura presenta l’espectacle de teatre-dansa ‘Generación Z-Surfeando la herencia’
  • L’obra, dirigida per Roseta Plasencia, es podrà veure del 25 al 28 d’abril al Teatre Rialto
  • La peça partix del Cicle de Companyies Valencianes programat durant este trimestre

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta l’obra de teatre-dansa Generación Z-Surfeando la herencia, dirigida i coreografiada per Roseta Plasencia, que es podrà veure del 25 al 28 d’abril al Teatre Rialto.

L’obra és una coproducció entre la companyia Fil d’Arena i l’associació Projecte Escènic Llavor en la qual es convida a reflexionar sobre la realitat de la generació Z en el sector de la dansa, en relació al canvi de paradigma social actual.

La peça posa de manifest la diversitat d’este col·lectiu des d’un prisma actualitzat de la contemporaneïtat. Així mateix, també aborda temes rellevants com la competitivitat, l’individualisme i la necessitat de crear vincles interpersonals com a sector. És, per tant, una invitació a la reflexió sobre el futur que estem construint, la importància de l’empatia i el treball en equip.

Generación Z-Surfeando la herencia presenta un grup de jóvens que naveguen per un món en constant canvi, on la incertesa i la cerca de la identitat són constants. A través de la dansa i el teatre els intèrprets exploren la seua visió del món, les seues emocions, les seues pors i els seus somnis.

Gael Canales, María Freire, Juanma Jiménez, Laura López, María José Rodríguez, Míriam Tazi, Alba de Haro, Pedro José Juárez i Victoria Carretero interpreten esta generació X que compta amb la dramatúrgia textual de Roseta Plasencia i Xavier Puchades, a partir d’improvisacions dels mateixos intèrprets. A més, l’obra inclou el text final de Juan Pablo Serra i la composició musical de Carles Salvador.

L’obra aposta per la professionalització i la visibilitat de les noves generacions d’artistes, generant un pont necessari entre la fi de la formació acadèmica i la inserció laboral en el sector de les arts escèniques.

Les entrades es poden adquirir en les taquilles del teatre i de l’IVC.

 

Galeria d'imatges