Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Labora en ruta

El fòrum ‘Labora en ruta’ recala a Ontinyent amb l’objectiu d’acostar les empreses a les persones desocupades

24/04/2024
  • Quasi una trentena d’empreses participen en este esdeveniment que oferix també tallers, conferències i taules redones en les quals s’orienta les persones en la seua cerca d’ocupació

El fòrum ‘Labora en ruta’ que organitza el Servici Valencià d’Ocupació i Formació ha recalat este dimecres a Ontinyent. La Sala Gomis de la localitat ha acollit este esdeveniment l’objectiu del qual és posar en contacte les empreses de la zona amb les persones que es troben en cerca d’ocupació.

La directora general de Planificació i Servicis de Labora, Marisa Mezquita, ha assistit a l’esdeveniment, on ha manifestat que l’objectiu és “acostar els recursos d’orientació del Servici Valencià d’Ocupació i Formació a cada racó de la Comunitat Valenciana, així com facilitar el contacte entre persones en cerca d’ocupació i empreses locals”. De fet, ha assenyalat que ja són més de 300 les persones que han trobat ocupació gràcies als fòrums Labora en ruta.

Així mateix, Mezquita ha destacat que “Labora està implementant iniciatives per a fer del Servici Valencià d’Ocupació i Formació un organisme més eficient, humà i pròxim”.

Les quasi 30 empreses que han participat en el ‘Labora en ruta’ d’Ontinyent han rebut prop de 1.000 candidatures per a les més de 60 ofertes d’ocupació publicades. Importants companyies de la comarca han sigut les que han acudit a este esdeveniment convocat per Labora, com ara Agro2Agri, Instituto Tecnológico Aiju, Balaguer Rolls, Bitec, Bonatel, Clece, Europlá, Nudisco o Inserta Empleo, entre altres.

Les entrevistes s’han fet de manera directa amb l’objectiu d’humanitzar el procés de cerca d’ocupació, incentivant la realització d’entrevistes cara a cara àgils i personalitzades, al mateix temps que també es pretén ajudar les empreses locals a trobar talent adaptat a les seues necessitats.

La inscripció a estos fòrums d’ocupació és totalment gratuïta i es du a terme de manera telemàtica. Cada persona pot pujar el seu currículum i postular-se en les ofertes que s’adapten al seu perfil. Si la seua qualificació s’ajusta a les necessitats del lloc oferit se li dona una cita per a una entrevista en el fòrum en el qual s’haja inscrit.

No obstant això, si una persona no ha pogut omplir prèviament la seua inscripció, pot acudir directament al lloc en el qual se celebra el fòrum i completar allí mateix el procés. A més, les persones que no puguen assistir presencialment poden optar per mantindre entrevistes de treball mitjançant videoconferència, entregar el seu currículum a través d’una bústia digital de recepció de candidatures i també visualitzar totes les xarrades i activitats mitjançant streaming.

A més de la marató d’entrevistes s’han dut a terme conferències, taules redones i tallers pràctics dissenyats per a millorar les habilitats de cerca d’ús dels candidats. Estes activitats són gratuïtes i d’accés obert per a tots els interessats, sense necessitat d’inscripció prèvia.

Cinc fòrums més fins a juny

Fins al pròxim 12 de juny se celebraran altres cinc fòrums ‘Labora en ruta’, en altres tantes localitats de la Comunitat Valenciana. El calendari de ‘Labora en ruta’ es pot consultar en la web, i estan previstos a Villahermosa del Río (8 de maig), Elx (15 de maig), la Mata de Morella (29 de maig), Vall d’Alba (5 de juny) i Chiva (12 de juny).

En els diferents fòrums ‘Labora en rutacelebrats fins al moment, han participat més de 150 empreses, amb més de dos mil persones en cerca d’ocupació inscrites i més de mil entrevistes de treball fetes.

Els fòrums continuaran celebrant-se durant el segon semestre de 2024 i la primera mitat de 2025, i donaran visibilitat a multitud d’ofertes de treball d’empreses de cada zona on se celebren. Els interessats podran trobar tota la informació en la pàgina web de ‘Labora en ruta.

 

Galeria d'imatges