Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Emprenedoria

La Generalitat convoca 2,5 milions d’euros en ajudes al foment de la cultura emprenedora a la Comunitat Valenciana

24/04/2024
  • Segons el DOGV, podran sol·licitar estes ajudes les entitats, associacions, fundacions, universitats públiques i privades i altres estructures associatives sense ànim de lucre que tinguen seu o domicili social a la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, que lidera Nuria Montes, ha convocat les ajudes per a activitats no econòmiques desenvolupades per entitats de l’ecosistema d’emprenedoria de la Comunitat Valenciana que fomenten, impulsen i promocionen la cultura emprenedora, per a l’exercici 2024, segons es publica en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

L’import inicial màxim d’estes subvencions, per a l’exercici 2024, ascendix a un total de 2.500.000 euros. Este import es distribuïx estimativament entre els beneficiaris següents: universitats públiques amb un import de 500.000 euros i entitats sense ànim de lucre amb un import de 2.000.000 euros. El pressupost mínim sol·licitat per programa presentat serà de 10.000 euros.

Estes ajudes s’articulen a través d’uns programes centrats en els ‘Projectes de formació i mentorització’; les ‘Activitats d’acompanyament, incubació i acceleració de projectes empresarials’, i les ‘Activitats d’informació, sensibilització i difusió’. La concessió d’estes subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

Podran sol·licitar les ajudes les entitats o agrupacions d’estes, associacions, fundacions, universitats públiques i privades i altres estructures associatives sense ànim de lucre que duguen a terme activitats vinculades al foment de l’ecosistema emprenedor que tinguen seu o domicili social a la Comunitat Valenciana.

Seran subvencionables, entre altres, les accions de formació i mentorització que estimulen la vocació emprenedora, així com la creació i el desenvolupament d’una idea o projecte empresarial en les seues fases inicials de definició i avaluació de viabilitat. També la realització d’activitats d’acompanyament, incubació i acceleració de projectes empresarials, incloent-hi l’acompanyament durant el desenvolupament del pla de negoci, el seu impuls i la realització d’accions dirigides a agilitzar i consolidar els projectes de persones emprenedores.

Finalment, les ajudes també poden servir per a donar suport a la realització d’activitats d’informació, sensibilització i difusió que fomenten, promocionen i donen visibilitat a l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana, generant oportunitats de negoci a les persones emprenedores. S’inclouen com a actuacions subvencionables l’elaboració d’estudis, realització de fires, trobades, jornades i, en general, qualsevol tipus d’esdeveniment que incidisca en l’ecosistema de l’emprenedoria de la Comunitat Valenciana.

Seran subvencionables les actuacions desenvolupades entre el 15 de novembre de 2023 i el 31 d’octubre de 2024.