President
Sessió de control

Carlos Mazón: “Este Consell està recuperant drets sanitaris i educatius i treballant amb rigor per a defendre els interessos de la Comunitat”

24/04/2024
Carlos Mazón: “Este Consell està recuperant drets sanitaris i educatius i treballant amb rigor per a defendre els interessos de la Comunitat”
  • Destaca el desbloqueig d’infraestructures sanitàries com el Centre de salut Roís de Corella de Gandia i el de Torrehermosa a Vila-real, així com la gratuïtat de 0 a 3 anys i el districte únic
  • Reivindica el pla director acordat juntament amb els bombers forestals que “després de trenta anys per fi tindran en 2024 el tercer torn”
  • Reitera la seua disposició al diàleg amb totes les forces polítiques per a aconseguir acords en matèries essencials com el finançament
  • Subratlla l’aposta del Consell “per la llibertat i prioritzar qui més ho necessita”
  • Es mostra orgullós del Consell que presidix perquè “tot el món sap que estem posant la prioritat en el que ens unix, que és el que demanaven els ciutadans de la Comunitat Valenciana”

 

València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha destacat que l’actual Consell “està recuperant drets sanitaris i drets educatius per a la societat” i ha reivindicat el rigor i la unitat del Govern Valencià per a defendre els interessos de la Comunitat.

Durant la seua intervenció en la sessió de control celebrada a les Corts este dimecres, el cap del Consell ha defés que des de l’arribada del govern del canvi, “hem desbloquejat el que vostés van bloquejar”, en al·lusió al Botànic, i ha posat com a exemple el Centre de Salut Roís de Corella de Gandia i el de Torrehermosa a Vila-real que serà reobert pròximament, entre altres.

Així mateix, Mazón ha destacat l’acord aconseguit amb els bombers forestals que “després de trenta anys per fi tindran el tercer torn en 2024”, així com noves inversions per a renovar l’equipament, prioritzant la incorporació de les autobombes. En eixe sentit, ha incidit en el fet que “amb esta mesura comencem a extingir el col·lapse, el caos i la falta d’atenció als bombers forestals”.

Igualment, Carlos Mazón ha manifestat la necessitat d’ampliar l’aeroport de València després de l’estudi presentat per les Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana que demostra que “cada any que passa sense ampliar la nostra capacitat aeroportuària perdem 17.000 ocupacions i mil milions d’euros”.

En referència a la Llei de concòrdia ha reiterat la seua voluntat de “donar dret a tots els que han patit la violència política, a tots per igual”.

Llibertat educativa i mesures socials

En resposta al grup parlamentari Compromís, el president ha incidit en el fet que este Consell “és de fiar per a la societat valenciana” i ha reivindicat algunes mesures posades en marxa des de l’actual Govern Valencià com la rebaixa a l’impost de l’habitatge per als jóvens, l’eliminació de l’impost de successions i donacions, les noves deduccions socials que ja poden gaudir els ciutadans en la declaració de la renda, així com l’educació gratuïta per al tram de 0 a 3 anys que entrarà en vigor el pròxim curs escolar.

De la mateixa manera, ha subratllat la recent aprovació en el Ple del Consell del districte únic que oferix “llibertat i prioritza qui més el necessita” perquè les famílies puguen triar el centre educatiu dels seus fills. Així, ha assenyalat que gràcies al nou decret “les rendes baixes tindran el doble de puntuació i es prioritzarà també les famílies nombroses i monoparentals”.

D’altra banda, el cap del Consell ha sol·licitat a Compromís que suspenga el seu suport al govern de Pedro Sánchez fins que la reforma del sistema de finançament i el fons d’anivellament no siguen una realitat. En este sentit, ha mostrat de nou la seua disposició al diàleg “des de la serietat i el rigor” amb totes les forces polítiques per a “aconseguir acords i defendre els interessos de la Comunitat Valenciana” i ha recordat que “el 78 % del deute del nostre territori es deu a un mal sistema de finançament”, apel·lant a “treballar tots junts” per a canviar eixa realitat.

El govern del canvi

Durant la seua resposta al grup parlamentari VOX, Carlos Mazón s’ha mostrat orgullós del Consell que presidix perquè “tot el món sap que estem posant la prioritat en el que ens unix, que és el que demanaven els ciutadans de la Comunitat Valenciana”.

En este sentit ha afirmat que “seguirem per la via del rigor, defenent l’aigua que ens mereixem, abaixant impostos, practicant el diàleg. Continuarem fent que la Comunitat brille i desenvolupe els seus potencials”.

Així ha destacat altres de les mesures dutes a terme pel Consell com la reducció del dèficit en 800 milions en sis mesos; el front comú amb els agricultors i la disposició del comissari europeu a traslladar l’exigència del tractament en fred a tots els cítrics; la defensa de l’Albufera; la reducció en un 56 % de les llistes d’espera quirúrgiques de prioritat 1, l’eliminació de la taxa turística i l’augment de les connexions aèries; l’ampliació i millora dels pressupostos per a la lluita contra la violència contra la dona i una política cultural per a tots sense discriminació, entre altres iniciatives.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón