Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
VI Fòrum d’Enoturisme

El director general de Turisme subratlla que “un dels reptes als quals ens enfrontem és la planificació turística amb el principi de la sostenibilitat”

24/04/2024
El director general de Turisme subratlla que “un dels reptes als quals ens enfrontem és la planificació turística amb el principi de la ...
  • José Manuel Camarero ha participat en l’obertura del VI Fòrum d’Enoturisme ‘Sostenibilitat, digitalització i accessibilitat, claus de l’èxit de l’enoturisme’ que se celebra a Requena
  • Remarca el compromís de Turisme en l’impuls de l’enoturisme “com a producte estratègic per al desenvolupament de la destinació Comunitat Valenciana”

El director general de Turisme, José Manuel Camarero, ha participat en l’obertura del VI Fòrum d’Enoturisme ‘Sostenibilitat, digitalització i accessibilitat, claus de l’èxit de l’enoturisme’ que se celebra este dimecres a Requena.

Durant l’obertura del fòrum, ha subratllat que “com a administració ens enfrontem a un repte, que és planificar tota l’activitat turística amb el principi de la sostenibilitat” i ha remarcat que “això és necessari per a l’adaptació dels recursos i les destinacions, per a la millora de la seua competitivitat, però també per a la seua supervivència”.

“Hem d’orientar les nostres accions cap al desenvolupament d’una oferta turística centrada en el territori, amb productes específics i amb la participació de la població local, perquè això ens farà més competitius, aportarà valor als nostres espais i paisatges com a llocs singulars, millorarà l’accessibilitat i evitarà la saturació d’espais”, ha afegit José Manuel Camarero.

A més, ha assenyalat que per a eixa transformació “la innovació ha d’ajudar-nos, aportant solucions i ferramentes encaminades a millorar l’eficiència dels espais i l’experiència dels turistes”. Per això, ha advocat per treballar amb l’anàlisi de les dades, la intel·ligència artificial i l’escolta activa en xarxes socials, ja que “ens permetrà entendre millor el visitant i, sobretot, poder avançar-nos a les seues demandes i necessitats”.

Camarero també ha remarcat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana en l’impuls de l’enoturisme “com a producte estratègic per al desenvolupament de la destinació Comunitat Valenciana”, que, a més de reivindicar el territori, contribuïx a la creació d’ocupació i la dinamització econòmica.

El director general de Turisme ha recordat que l’enoturisme a la Comunitat Valenciana “ha experimentat un creixement significatiu en els últims anys i s’ha convertit en una de les experiències més destacades que podem oferir als qui ens visiten”, al mateix temps que ha remarcat el treball de cellerers i experts, que han aconseguit “transformar este producte en un autèntic reclam turístic”.

En este sentit, José Manuel Camarero ha valorat l’aposta per l’excel·lència dels cellers valencians, que ha fet la qualitat dels vins es reconeguen a escala nacional i internacional, la qual cosa també ha contribuït a augmentar l’interés dels turistes per conéixer l’oferta enoturística de la Comunitat Valenciana.

Programa del VI Fòrum d’Enoturisme

La jornada, organitzada per l’Asociación Ruta del Vino Utiel Requena, s’ha estructurat en quatre blocs, on han participat com a ponents experts en les diferents temàtiques.

La temàtica del primer bloc és la ‘Sostenibilitat com a instrument per a definir l’ADN del territori turístic’, amb una ponència de Rosa Valenzuela, directora I+D Investigació, Desenvolupament, Innovació Kiwa Spain.

En el segon bloc d’este fòrum, l’expert en comunicació i màrqueting en línia i gestor de presència en Internet, Fran Bravo, ha abordat el tema ‘Enoturisme i intel·ligència artificial’.

En el tercer bloc, s’ha analitzat l’‘Accessibilitat i les rutes turístiques inclusives de la Comunitat Valenciana’ en una ponència realitzada per Eduardo Signes, director ADEPA Cocemfe-CV i per Raquel Gil, la tècnica de suport de Cocemfe Comunitat Valenciana.

En l’últim bloc ha participat el gestor d’Innovació i Desenvolupament Territorial d’AICE Clúster de Hábitat Eficiente, Miguel Ángel García, qui oferix una ponència sobre ‘Grans idees per a xicotets pressupostos. Fidelització del client a través dels xicotets detalls’.

Finalment, el programa del fòrum inclou una taula redona en la qual participen, a més dels ponents dels quatre blocs, Cruz López, agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat de l’Interior Tierra del Vino. Esta taula redona està moderada per la tècnica de la Ruta del Vi Utiel-Requena Rosa Vives.

 

Galeria d'imatges