Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Habitatge

La Generalitat i els ajuntaments de Xàbia, Benifaió i el Puig firmen l’escriptura de cessió de parcel·les per a construir 185 habitatges de protecció pública

24/04/2024
El director general de la EVha y la alcaldesa de Xàbia formalizan la cesión de las parcelas en las que la Generalitat prevé VPP en alquiler asequible
  • El director general de l’EVha i els alcaldes d’estos municipis formalitzen la cessió de les parcel·les en les quals la Generalitat preveu HPP en lloguer assequible
  • Esta actuació suposarà la construcció estimada de 81 habitatges al Puig, 64 a Xàbia i 40 a Benifaió

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Ernesto Fernández, i les alcaldesses de Xàbia i Benifaió, Rosa Cardona i Marta Ortiz, així com l’alcalde del Puig de Santa Maria, Vicent Porra, han firmat davant notari l’escriptura de cessió de diverses parcel·les a l’EVha  per a la construcció d’un total de 185 habitatges protegits, energèticament eficients, en règim de lloguer social o assequible.

Esta actuació s’emmarca dins del Pla VIU, que en este cas compta amb ajudes de fons europeus Next Generation EU corresponents a la Comunitat Valenciana dins del Programa 6 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

La setmana passada l’EVha, organisme dependent de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, va començar la firma d’escriptura de cessió de parcel·les amb l’Ajuntament de Sagunt, on està prevista la construcció d’uns 200 habitatges. Pròximament, la Generalitat durà a terme la firma d’escriptures per a la cessió de sòl en altres municipis de la Comunitat que permetrà la construcció de 685 habitatges protegits per a lloguer.

En el cas de Xàbia, s’ha firmat la cessió de dos parcel·les, les dos en la zona de Pou del Moro I, una al carrer J Albi, 8, en la qual es preveu la construcció de 42 habitatges i una altra al carrer Garcilaso, 14 i 16, amb aproximadament 22 habitatges.

Respecte a la parcel·la cedida per l’Ajuntament del Puig, la previsió és construir uns 81 habitatges al carrer Max Aub, 2, mentres que en la parcel·la cedida a Benifaió, al carrer José Huguet, 34, s’estima la construcció d’uns 40 habitatges.

Estes actuacions s’emmarquen en el Pla Viu, posat en marxa per la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona, per a fer front a la problemàtica de l’habitatge. Un pla l’objectiu del qual és impulsar la promoció de 10.000 habitatges de protecció pública en esta legislatura mitjançant la mobilització de sòl públic disponible i la col·laboració publicoprivada.

Els tres eixos principals d’este pla són la col·laboració entre administracions per a mobilitzar tot el sòl públic disponible, per això la firma el passat 2 d’abril del Conveni Marc de Col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la col·laboració publicoprivada, l’adequació del marc normatiu i la simplificació administrativa, amb l’objectiu d’impulsar la promoció d’estos 10.000 habitatges.

 

Galeria d'imatges