Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
III Congrés Ibèric de Bandera Blava

Turisme CV dona suport a l’impuls i la promoció de les platges continentals de la Comunitat Valenciana

25/04/2024
Turisme CV dona suport a l’impuls i la promoció de les platges continentals de la Comunitat Valenciana
  • La secretària autonòmica de Turisme ha assistit al III Congrés Ibèric de Bandera Blava en aigües continentals que acull Navarrés estos dies
  • El llac Playamonte va ser la primera platja d’interior de la Comunitat Valenciana reconeguda en 2023 amb bandera blava
  • La Comunitat disposa de 14 platges continentals a Callosa d’en Sarrià, Argelita, Cirat, Fuentes de Ayódar, Montanejos, Navajas, Anna, Bolbaite, Bugarra, Chelva, Gestalgar, Sot de Chera, Tuéjar i Navarrés

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a l’impuls i la promoció de les platges continentals de la Comunitat Valenciana, un producte turístic que reivindica el turisme d’interior i l’entorn mediambiental.

D’esta manera, Turisme ha col·laborat en el desenvolupament del III Congrés Ibèric de Bandera Blava en aigües continentals que acull estos dies Navarrés, un esdeveniment que reunix representants d’Espanya i Portugal i que s’erigix com un far d’inspiració per a la indústria turística, desafiant-la a adoptar pràctiques més responsables i compromeses amb l’entorn.

Es tracta d’una trobada, organitzat per ADEAC (Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor) amb la col·laboració d’ABAAE (Associação Bandeira Azul de Ambiente e Educação), que adquirix una rellevància única en centrar-se en la transcendental missió de promoure i impulsar la conversió de zones de bany en aigües continentals en destinacions turístiques sostenibles i exemplars.

A més, es presenta com una oportunitat per a catalitzar el canvi cap a destinacions turístiques compromeses amb el medi ambient i pioners de la sostenibilitat.

Per a la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, que ha assistit al Congrés, “és un orgull allotjar a la Comunitat Valenciana este tipus d’esdeveniments, que s’erigixen com una plataforma fonamental per a compartir experiències, coneixements i millors pràctiques entre experts, representants institucionals i professionals del turisme”.

Cristina Moreno ha agraït la participació de tots els actors clau en este espai, la qual cosa sens dubte comportarà a “la reflexió i la formulació d’estratègies innovadores que enfortisquen la promoció sostenible de les destinacions turístiques, així com a contribuir al desenvolupament de l’estratègia turística sostenible de la Comunitat Valenciana”, ha matisat.

“La sinergia entre el reconeixement de la bandera blava i la realització d’este Congrés impulsa l’evolució del llac Playamonte cap a una destinació turística exemplar, marcant el camí per a altres llocs a la recerca de l’excel·lència sostenible”, ha continuat.

El llac Playamonte va aconseguir l’any passat la bandera blava per a zones de bany interiors a la Comunitat Valenciana, marcant així una fita significativa en convertir-se en la primera platja d’interior a la Comunitat que obté este distintiu. Un assoliment que no solament ressalta la qualitat de les seues aigües, sinó també el seu compromís amb la gestió ambiental, la seguretat, l’educació ambiental i l’excel·lència turística.

Finalment, la secretària autonòmica ha ressaltat “la importància d’impulsar les platges continentals existents a la Comunitat Valenciana”, al mateix temps que ha assenyalat que “hem de potenciar este recurs oferint als visitants banys segurs i amb total garanties en els nostres embassaments”. En este sentit, ha reafirmat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana per a continuar fomentant el turisme d’interior i destacar estos recursos.

Les platges continentals són zones associades a rius, embassaments i llacs on el bany i els esports nàutics estan permesos. En l’actualitat, hi ha catorze platges continentals en la Comunitat Valenciana, a Callosa d’en Sarrià, Argelita, Cirat, Fuentes de Ayódar, Montanejos, Navajas, Anna, Bolbaite, Bugarra, Chelva, Gestalgar, Navarrés, Sot de Chera i Tuéjar.

 

Galeria d'imatges