Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ajudes internacionalització

La Conselleria d’Innovació convoca les ajudes a la promoció exterior per un import de 14,4 milions d’euros

25/04/2024
La Conselleria d’Innovació convoca les ajudes a la promoció exterior per un import de 14,4 milions d’euros
  • Publicada en el DOGV l’orde d’ajudes en matèria d’internacionalització i promoció exterior
  • Amb estes ajudes es dona suport a la participació en fires internacionals i el desenvolupament dels plans de promoció internacional d’empreses valencianes 
  • Les pimes poden sol·licitar estes ajudes des del 6 de maig i fins al 21 de juny

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha publicat la convocatòria de les ajudes de la Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització en matèria d’internacionalització i promoció exterior per un import de 14.470.000 euros.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que, amb estes ajudes, “volem impulsar la internacionalització i la promoció exterior de les empreses de la Comunitat Valenciana” a través de la subvenció dels gastos de participació de les empreses en fires internacionals o en actuacions relatives al pla de màrqueting internacional, entre altres conceptes.

“Reafirmem el nostre suport a les empreses i per això destinem 14,47 milions a estes ajudes, amb l’ampliació de gastos subvencionables i tenint en compte l’actual situació del panorama internacional”, ha indicat Montes.

Per la seua part, la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha destacat que en l’actual convocatòria i, com a novetat, “s’han ampliat els gastos subvencionables per assistència a fires internacionals i s’han incorporat conceptes com les quotes d’inscripció, subministraments (electricitat) i pack de màrqueting digital obligatori”.

A estos conceptes s’unixen l’enviament de mostres sense valor comercial per empreses especialitzades i servicis professionals de disseny de l’estand. Una altra de les novetats és l’ampliació dels gastos per servicis relacionats amb el registre de marca a la vigilància i altres servicis de propietat industrial fora d’Espanya.

Així mateix, les empreses podran sol·licitar suport per a cobrir els gastos relacionats amb servicis per al procés de certificació, homologació i registre de productes que es requerisquen per a la comercialització dels productes fora d’Espanya, al mateix temps que els gastos no corrents i imprevisibles derivats del conflicte del Mar Roig també tenen una referència en esta convocatòria d’ajudes.

Conceptes subvencionables

A través de l’orde d’ajudes a l’impuls a la internacionalització de pimes exportadores de la Comunitat, es donen suport als gastos relacionats amb la participació en certàmens firals internacionals, de manera agrupada o individual, així com els gastos d’allotjament, desplaçament i els derivats de la realització de proves PCR, o altres proves diagnòstiques de COVID-19 obligatòries per a l’assistència a fires, showrooms, congressos o similars així com missions comercials.

També s’inclouen els gastos relacionats directament amb accions de màrqueting per a l’execució del pla de promoció internacional, els servicis relacionats amb el procés de registre de marca i vigilància o altres servicis de propietat industrial fora d’Espanya, a excepció de les taxes.

Se sumen els servicis relacionats amb el procés de certificació, homologació i registre necessaris per a la comercialització internacional dels productes, l’adaptació de la pàgina web i del material promocional, els gastos per nova contractació de personal qualificat contractat per a executar el pla de promoció internacional de l’empresa.

Així com altres servicis i gastos directament relacionats amb la realització o participació en accions de promoció internacional, realitzats de manera virtual o presencial, per a captació i /o consolidació de clientela a l’estranger.

En l’actual convocatòria s’inclouen els gastos no corrents i imprevisibles derivats del conflicte del Mar Roig i assumits per l’empresa valenciana, com ara gastos extra d’ocupacions i estaries en els ports; gastos per cancel·lacions de despatx; gastos de moviment de contenidors i remoció en les terminals, entre altres.

Termini de sol·licitud

Estes ajudes estan dirigides a les pimes de la Comunitat Valenciana i el termini de sol·licitud comença el 6 de maig de 2024 i finalitza el 21 de juny.

La presentació de sol·licituds i la documentació annexa per a l’obtenció de les ajudes regulades en esta convocatòria es farà de manera telemàtica.

 

Galeria d'imatges