Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport
Centre del Carme

Vicente Barrera: “El cicle CCClaus oferix a l’audiovisual valencià l’oportunitat de comptar amb la presència dels més prestigiosos professionals del cinema espanyol”

27/04/2024
Vicente Barrera: “El cicle CCClaus oferix a l’audiovisual valencià l’oportunitat de comptar amb la presència dels més prestigiosos professionals ...
  • El Centre del Carme arranca els ‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ amb la participació de Santiago Segura
  • El vicepresident destaca que l’objectiu de la Conselleria és sumar recursos com en este cas del Consorci de Museus i l’IVC

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha participat en la sessió inaugural del cicle ‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’, una nova iniciativa del Consorci de Museus que “oferix als professionals de l’audiovisual l’oportunitat de comptar amb la presència i contacte dels més prestigiosos professionals del panorama cinematogràfic actual”.

En este sentit, Barrera ha agraït a l’actor, director i productor Santiago Segura el seu “esforç per a poder estar hui al Centre del Carme de Cultura Contemporània obrint una activitat l’objectiu de la qual és donar suport al sector audiovisual valencià. Per a això s’ha convidat les associacions i col·lectius de la Comunitat i també universitaris”.

El vicepresident primer ha destacat que esta activitat s’emmarca dins “d’una nova etapa de gestió en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per a convertir el Centre del Carme en referent per als sectors culturals valencians, oferint-los activitats que servisquen d’interrelació de professionals, de suport artístic i també formatiu”.

En concret, amb la celebració d’este cicle sobre cinematografia “els professionals valencians trobaran en esta nova proposta sinergies i visions de futur amb líders del cinema espanyol”.

‘CCClaus: Trobades amb els imprescindibles del cinema espanyol’ és un projecte dirigit pel cineasta Rafael Maluenda que proposa fer del Centre del Carme un fòrum de trobada entre els cineastes i el públic especialitzat.

L’intercanvi d’experiències contribuirà a transmetre i reforçar la comprensió dels processos de la producció cinematogràfica i de la seua narrativa i a enriquir als professionals del sector audiovisual, i d'esta manera els permetrà reflexionar sobre l’abast o les debilitats del seu cinema.

Així, en una atmosfera càlida i pròxima i amb to distés, i fins i tot lúdic però sense perdre de vista la intenció formativa, este projecte vol explorar les relacions del cinema amb les altres arts i superar els límits del purament cinematogràfic i aprofundir en les peculiaritats del procés creatiu.

Per a això, es desenvoluparan sessions mensuals, a manera de masterclass, en les quals professionals d’excel·lència compartiran amb el públic les claus dels seus processos creatius en el context industrial de hui.

Santiago Segura

El cicle ha arrancat hui dissabte, 27 d’abril amb la xarrada ‘L’humor i la comèdia en l’era de les plataformes’, a càrrec de Santiago Segura. Que ha compartit amb el públic assistent les claus dels seus èxits cinematogràfics, analitzant els mecanismes narratius de la comèdia i responent a les preguntes del públic.

Santiago Segura, es va guanyar l’admiració del públic com a actor en pel·lícules com El día de la bestia (Álex de la Iglesia, 1993) i com a director en la saga de Torrente i, recentment, amb les sagues de Padre no hay más que uno, Vacaciones de verano i ¡A todo tren!.

És també productor i la seua activitat professional inclou igualment la televisió i el teatre. La seua especialització en el terreny de l’humor ha fet d’ell, probablement, l’estrela més popular i recognoscible per al públic espanyol de les últimes dècades.

L’estrena de cada nova pel·lícula dirigida, escrita, produïda i protagonitzada per Santiago Segura es convertix en un gran esdeveniment als cines, concatenant èxit rere èxit amb un lideratge de taquilla imbatible.

Rafael Maluenda

Les sessions estan dirigides pel cineasta i gestor cultural Rafael Maluenda, director dels llargmetratges documentals BERLANGA!! i Forqué: el tucan y el cineasta (codirigit per Gaizka Urresti). Maluenda va ser director del Festival Internacional de Cinema de València (Cinema Jove) i creador del Berlanga Film Museum, primer museu digital dedicat a un cineasta.

 

 

Galeria d'imatges