Presidència

Colomer: "La gastronomia és una de les millors credencials de la Comunitat de cara al món"

05/02/2016
- Afirma que "l'alta qualitat dels productes i l'auge de nous restauradors han fet que molts paladars exquisits hagen triat la Comunitat com a destinació"
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit avui al lliurament dels premis 2015 de l'Acadèmia Valenciana de Gastronomia a Castelló
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat avui que "la gastronomia és una dels grans senyals d'identitat de la Comunitat Valenciana de cara al món"; i ha afegit que "es tracta del nostre millor passaport, una credencial magnifica que tenim com a valencians".

Per a Colomer "l'alta qualitat dels nostres productes i l'auge de nous restauradores, que han  sabut unir tradició amb innovació en l'alta cuina, han fet que molts paladars exquisits hagen triat a la Comunitat Valenciana com a destinació".

El president de la Agència Valenciana del Turisme ha realitzat aquestes declaracions avui a Castelló, durant l'acte de lliurament de premis de l'Acadèmia Valenciana de Gastronomia de la Comunitat Valenciana 2015 en el Centre Universitari de Gastronomia (GASMA).

Un acte, que ha comptat amb la presència del president de l'Acadèmia de la Gastronomia, Sergio Avançat; la regidor de Turisme de Castelló, Patrícia Porta i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner.

Durant la seua intervenció Colomer ha assenyalat que "la gastronomia vertebra el territori, aporta valor a l'experiència turística i s'ha convertit en una de les impressions més gratificants del turista que visita el nostre territori". A més, "ens fa reconciliar el millor de la nostra tradició i de nostra la cultura culinària amb la capacitat d'innovació i d'estar en l'avantguarda".

Finalment, el secretari autonòmic ha felicitat l'Acadèmia Gastronòmica de la Comunitat Valenciana "que compleix 11 anys de marxa amb el repte de promoure la nostra cultura culinària", i ha donat l'enhorabona a tots els premiats, professionals de merescut prestigi, ja que "amb el seu treball i esforç prestigien la gastronomia de la Comunitat Valenciana, contribuint així mateix a enriquir el nostre atractiu turístic dins i fora d'Espanya". Guardonats

Els guardonats d'aquesta edició han sigut Casto Copete Fernández, maitre de Nou Manolín (Alacant) per la seua trajectòria professional, que li confereix la seua extensa experiència reforçada pels nombrosos cursos d'especialització en què ha participat.

El premi a l'Excel·lència 2015 ha recaigut sobre Alberto Ferruz, cap de cuina del resturant Bon Amb (Xàbia).

Ferruz va començar la seua història en Bon Amb en l'estiu de 2011 i en tan sols 4 anys ha aconseguit nombrosos esments en guies gastronòmiques, un estel en la Guia Michelin, el Premi al Plat d'Alacant i dos Sols de la Guia Repsol.

I el tercer dels premis, el referent al Projecte 2015, ha sigut atorgat al Celler del Roure (Moixent), pel seu projecte de recuperació de la tradició d'envellir vins en gerres de fang enterrades des de fa més de 300 anys en els seus cellers.

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del secretario autonómico de Turisme, Francesc Colomer