Sanitat Universal i Salut Pública
Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

El Consell aprova la signatura del conveni entre Fisabio i la Universitat de València per a despertar entre xiquetes i adolescents vocacions científiques i tecnològiques

04/11/2022
  • L'objectiu és visibilitzar el treball de les dones en Ciència, Tecnologia i Innovació entre l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP
  • La sisena edició del certamen De major vull ser com... atorga premis per valor de 16.000 euros per a material científic i tecnològic

El Ple del Consell ha aprovat la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Universitat de València (UV) amb l'objectiu de visibilitzar el treball de les dones en ciència, tecnologia i innovació i, al mateix temps, fomentar vocacions científiques entre les xiquetes i adolescents.

Aquest acord permetrà desenvolupar la sisena edició del concurs de vídeos De major vull ser com..., un certamen l'objectiu del qual és investigar i identificar referents femenins en les disciplines científiques, tecnològiques i innovadores, fer-les més visibles i despertar vocacions. Hi pot participar l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP de tota la Comunitat Valenciana.

Aquesta sisena edició del concurs presenta dues grans novetats: la incorporació de la Universitat de València en l'organització, a través de la seua Unitat de Cultura Científica i de la Innovació, i s'elimina el límit màxim de vídeos presentats per cada centre educatiu, que podrà proposar tantes candidatures com vulga.

Els i les concursants han de gravar un vídeo en què mostren quina és l'aportació científica i/o tecnològica d'una dona i/o un col·lectiu de dones.

Com en les edicions prèvies, el concurs es divideix en quatre categories, cadascuna de les quals està dotada amb dos premis de 2.000 euros: millor guió, millor producció audiovisual, premi al vídeo més innovador en la selecció del personatge i premi del públic al millor vídeo.

En total, la dotació econòmica del certamen ascendeix a 16.000 euros, que s'han de destinar íntegrament a l'adquisició de material tecnològic i/o científic per a les persones guardonades i els seus centres docents.

El termini de presentació de candidatures conclou el dia 30 de novembre. Els vídeos guanyadors es coneixeran en la gala que se celebrarà el divendres 10 de febrer de 2023, vespra del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, en la sala d'actes del Jardí Botànic de València.