Presidència
Madrid Fusión

La Comunitat Valenciana es promociona com a destinació gastronòmica a Madrid Fusión 2023

23/01/2023
Estand de la Comunitat Valenciana a Madrid Fusión 2023
  • La Generalitat participa amb un estand de 82 metres quadrats que, junt amb les marques turístiques, mostrarà el millor de la gastronomia valenciana per mitjà de presentacions de productes, cuina en directe, tastos i degustacions
  • La Comunitat Valenciana difondrà durant tres dies, a través de la marca l’Exquisit Mediterrani, la gastronomia, la restauració i els productes autòctons mediterranis

La Comunitat Valenciana s’exhibeix com a destinació gastronòmica mediterrània en la XXI edició Madrid Fusión Aliments d’Espanya, considerada com a la gran cita de la innovació i l’avantguarda creativa, i impulsora de tendències i nous talents en el món de la cuina.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, visita aquest dimarts l’estand de Turisme Comunitat Valenciana a Madrid Fusión 2023, que sota la marca l’Exquisit Mediterrani presenta l’oferta de gastronomia i innovació culinària de la Comunitat Valenciana.

Es tracta d’un estand de 82 metres quadrats en el qual es dona suport a més de 200 coexpositors valencians, entre empreses, municipis i diputacions provincials, per a la promoció conjunta de la gastronomia de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana mostrarà durant tres dies, a través de la marca l’Exquisit Mediterrani, el millor de la gastronomia i l’oferta de restauració de la destinació, així com els millors productes autòctons mediterranis.

Turisme Comunitat Valenciana dona suport a 200 professionals valencians que presenten el seu producte i ofereixen en l’estand un programa amb 34 presentacions, tastos i degustacions: producte enoturístic, productes amb denominació d’origen de la Comunitat Valenciana, restaurants, productors agroalimentaris i empreses vinculades a la gastronomia i el turisme gastronòmic, a més de la Xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat.

Madrid Fusión s’ha consolidat al llarg de les 21 edicions com el congrés d’alta cuina més important del món per la seua contribució a la creació d’una escena global de la gastronomia, el descobriment de nous xefs i la detecció i l’impuls de tendències i avantguardes. A més, en aquesta edició el congrés creix en contingut i també augmenta la superfície expositiva, per damunt dels 18.000 metres quadrats.

Activitats a Madrid Fusión

A l’estand de la Comunitat Valenciana s’han programat prop de 35 presentacions, tastos i degustacions. En concret, hi haurà 16 demostracions de cuina en directe, 14 tastos taller de diversos productes, a més de quatre presentacions més.

Durant Madrid Fusión també es presentaran els dos principals esdeveniments gastronòmics que acollirà la Comunitat en 2023: la gala dels Sols Guia Repsol, que se celebrarà a Alacant el pròxim 27 de febrer, i la gala The World’s 50 Best Restaurants, que acollirà València el mes de juny.

Destaca també la presència important en el certamen de grans cuiners creatius i xefs de la Comunitat Valenciana a l’escenari principal del congrés, com ara Quique Dacosta, Alberto Ferruz i Ricard Camarena.

Les ciutats de Dénia, València i Cullera també tindran una presència activa com a destinacions Saborea España en la cimera de gastronomia, en la qual oferiran la seua millor oferta culinària a través d’activitats, tastos i degustacions programats.

A més, en aquesta edició, les tapes de la Comunitat Valenciana estaran presents a través de la Confederació d’Empresaris d’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur) en el Campionat Oficial d’Hostaleria d’Espanya - Tapes i Pinxos. En aquest campionat, 31 establiments optaran a la Millor Tapa/Pinxo; hi participaran els representants Belén Escrivà, de La Xerna del Mar de Dénia; José Antonio Cano, de Casa Toni, i Catalina Chiva, de La Carrasca de Castelló.

També cal assenyalar el gran paper de joves professionals valencians que arriben a Madrid Fusión com a finalistes o candidats a diversos premis, com ara Alba Esteve Ruiz, del restaurant Alba d’Alacant, que opta com a candidata al prestigiós concurs de cuiner revelació en representació de la Comunitat Valenciana.

L’Exquisit Mediterrani

Turisme Comunitat Valenciana assisteix a Madrid Fusión amb l’objectiu de reforçar el posicionament de la marca l’Exquisit Mediterrani i la Comunitat Valenciana com a destinació enogastronòmica vinculada al territori.

La participació de la Comunitat Valenciana en aquest congrés també pretén fer valdre l’excel·lència professional dels xefs del territori i difondre els trets més identitaris de la gastronomia mediterrània, basada en el paisatge, la sostenibilitat, el producte, les tradicions i la cultura gastronòmica valenciana com a mode de vida.

La Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani compten en l’actualitat amb més de 400 restaurants adherits, així com més de 100 entitats i associacions.

Cal destacar que la gastronomia és un producte transversal que enriqueix tot el catàleg de productes turístics que ofereix al visitant la Comunitat Valenciana. A més, segons es desprén de l’enquesta de satisfacció del client de la Xarxa Tourist Info, la gastronomia destaca com a factor determinant en l’elecció de la destinació vacacional per al 29 % de les persones enquestades.

Galeria d'imatges