Sanitat Universal i Salut Pública
Sanidad

Els xiquets ingressats als hospitals valencians celebren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

03/12/2015
Els xiquets ingressats als hospitals valencians celebren el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
- Fomentar la lectura i sensibilitzar els xiquets sobre la integració de les persones amb diferents capacitats són els objectius de la iniciativa
- Enguany les històries contribueixen a conscienciar els més menuts sobre la lesió medul·lar per accident i sobre l'albinisme
Els hospitals valencians han celebrat hui amb els xiquets ingressats el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb una iniciativa de foment de la lectura en què han col·laborat la Fundació Atresmedia, la Fundació Adecco i UPS. S'hi han sumat l'Hospital General Universitari d'Alacant, l'Hospital Universitari Sant Joan d'Alacant, l'Hospital Marina Baixa (la Vila Joiosa), l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, l'Hospital Universitari Doctor Peset, l'Hospital Clínic Universitari i l'Hospital de la Plana (Vila-real).

Els més menuts han rebut a primera hora del matí amb la safata del desdejuni el llibre Zabal guarda forestal i Nicanor cantautor, sisé títol de la biblioteca "Cuentos por la Integración: lecturas para sensibilizar desde las primeras letras", editat per la Fundació Atresmedia.

Zabal guarda forestal i Nicanor cantautor, escrit i il·lustrat per Maru García i Eva Latonda, són dos històries que expliquen de manera senzilla i adaptada al llenguatge dels xiquets què són l'albinisme i la lesió medul·lar per accident a través dels seus protagonistes. Zabal és una xiqueta amb una lesió medul·lar per accident que li afecta la mobilitat. Ella vol ser guarda forestal, no pot caminar, però el seu amor per la naturalesa i pels éssers vius fan que perseguisca el seu somni amb tota la força del cor. Nicanor té albinisme, i això fa que haja de prendre més precaucions que els altres per a protegir-se la pell i els ulls. Trau molt bones notes i vol ser cantant i tocar les seues cançons per tot el món amb la mare i el germà.

Amb aquesta iniciativa no sols es pretén promocionar la lectura entre els més menuts, sinó també tractar de sensibilitzar-los sobre la integració de les persones amb diverses capacitats coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. La idea és normalitzar la discapacitat i promoure la inclusió plena d'aquest col·lectiu.

El conte s'entregarà en els 150 hospitals de tot Espanya amb què la Fundació Atresmedia col·labora a través del seu Programa d'Assistència Hospitalària. En total està previst que més de 13.000 xiquets i les seues famílies disfruten hui de l'edició especial d'aquest llibre.

Galeria d'imatges