Sanitat Universal i Salut Pública

Uròlegs de l'Hospital La Fe presenten un llibre d'actualització en la pràctica diària de l'especialitat

12/12/2015
- Tres doctors del Servici d'Urologia han presentat el llibre: "Urología Práctica", dirigit a professionals de l'especialitat
- Esta nova edició inclou més de 700 taules i diagrames de flux amb l'objectiu de sintetitzar la informació i facilitar la comprensió del contingut
- Urologia de l'Hospital La Fe ha sigut guardonat en dos ocasions amb el premi BIC (Best in Class) al millor servici d'Espanya en la seua especialitat
Tres uròlegs de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, el Dr. Enrique Broseta; el Dr. Alberto Budía; i el Dr. Saturnino Luján, junt amb el Dr. Juan Pablo Burgués,del Hospital Son Espases de Mallorca, han presentat la quarta edició del llibre "Urología Práctica", publicació en què arrepleguen el coneixement teòric actualitzat en Urologia, amb especial atenció en els aspectes eminentment pràctics del treball diari de l'especialista en el servici d'Urologia.

En esta nova edició, com a novetat, s'han incorporat més de 700 taules i diagrames de flux, l'objectiu del qual és sintetitzar la informació i contribuir a una lectura i comprensió de la publicació més senzilles.

"El text va dirigit als especialistes en Urologia, encara que pel seu disseny i concisió resulta summament útil per a altres especialitats com a Medicina de Família, Ginecologia o Cirurgia General", ha explicat el Dr. Enrique Broseta, un dels autors del llibre. "Además, el caràcter didàctic que presenta ho fa especialment útil per a estudiants de medicina", ha afegit.

Els autors de la publicació constituïxen un grup de treball en equip consolidat des de fa 10 anys. Són especialistes amb més de 20 anys d'experiència professional i han divulgat diverses publicacions científiques.

Servici d'Urologia pioner en trasplantament renal

El servei d'Urologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe és pioner en el programa de trasplantaments renals, amb més de 2.400 trasplantaments renals realitzats des de l'inici del programa.

El servei ha sigut premiat en dos ocasions per part dels Premis BIC (Best in Class) al millor servici. Els dits premis reconeixen l'excel·lència i la qualitat assistencial dels servicis dels distints hospitals espanyols.

En el servei treballen més de 30 professionals entre especialistes i residents en formació. Destaca per tindre unitats punteres a escala nacional com a Litotrícia, Urologia Reconstructiva, Neurourología i Oncologia Urològica.

En l'actualitat es realitzen anualment, en el servei d'Urologia, al voltant de 4.000 cirurgies, 37.000 consultes i 1.300 procediments de litotrícia.

Galeria d'imatges