Sanitat Universal i Salut Pública

La consellera Carmen Montón visita les instal·lacions de l'Hospital de Requena i es reunix amb l'equip directiu

17/12/2015
La consellera Carmen Montón visita les instal·lacions de l'Hospital de Requena i es reunix amb l'equip directiu
- La consellera ha visitat hui les instal·lacions de l'hospital i ha conegut el dispositiu instal·lat en la sala d'espera del Servei d'Urgències
- Es tracta d'un monitor per a la inserció de vídeos de divulgació sanitària, especialment de promoció de la salut i prevenció de la malaltia
- En el futur, s'estendrà a les sales d'espera dels cinc centres de salut del departament
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat hui l'hospital de Requena i s'ha reunit amb l'equip directiu. Montón ha recorregut diverses instal·lacions, com ara la sala d'espera del Servei d'Urgències del centre hospitalari, on s'ha posat en marxa una experiència pilot, un primer pas d'un projecte que, en el futur, es farà extensiu als cinc centres de salut del departament.

Es tracta d'un monitor per a la inserció de vídeos de divulgació sanitària, especialment de promoció de la salut i prevenció de la malaltia, com poden ser les campanyes de vacunació sanitària, els riscos per a la salut que comporta el tabac o altres programes preventius. Així mateix, la titular de Sanitat ha visitat la sala d'espera de Pediatria, adaptada especialment per als xiquets, és a dir, un box exclusiu per a pediatria, amb parets decorades amb dibuixos infantils.

La consellera també ha visitat la Unitat de Cirurgia sense Ingrés; la unitat maternoinfantil, que en 2014 ha realitzat un total de 1.299 intervencions; l'Hospital de Dia, que l'any passat va atendre un total de 1.709 visites programades, així com la sala maternoinfantil, que també ha sigut pintada i decorada amb motius infantils.

El Departament de Salut de Requena és, amb un total de 3.047 quilòmetres quadrats, el que té una major dispersió, però al seu torn el més despoblat, amb una densitat mitjana de 17 habitants per quilòmetre".

La consellera ha destacat el seu "reconeixement com a hospital associat universitari, així com les més de 3.000 intervencions anuals, 24.000 urgències ateses l'any passat, o el treball en el cribratge de mama i colorectal, així com el seu caràcter pioner en la implantació i desenrotllament del codi infart i en els treballs de prevenció cardiovascular".

Agraïment als professionals

Així mateix, la titular de Sanitat ha agraït als 709 treballadors i treballadores del Departament de Salut de Requena el treball i l'esforç diari "perquè, en les meues visites als centres sanitaris al llarg de la Comunitat Valenciana, estic comprovant la gran professionalitat, vocació i esperit de servei a la ciutadania dels nostres professionals sanitaris, la seua entrega, dedicació i consciència de servei públic, que fan efectiu el dret a l'atenció sanitària dels valencians".

Galeria d'imatges