Sanitat Universal i Salut Pública
Unitat Pedagògica Hospitalària

Una exposició basada en la faula de Pinotxo engega en l'Escola la Fe un tour per uns quants hospitals espanyols

19/12/2015
Una exposició basada en la faula de Pinotxo engega en l'Escola la Fe un tour per uns quants hospitals espanyols
- L'exposició "Pinotxo, la seua història feta de paper" consta de 24 obres amb què els xiquets i xiquetes han aprés la història de Pinotxo
- Els pacients en edat escolar han pogut, a més, desenvolupar un taller basat en la mateixa temàtica de l'exposició.
- L'objectiu d'aquestes activitats és que els xiquets ingressats continuen aprenent i jugant, a pesar d'estar en l'hospital
Els pacients pediàtrics ingressats en l'Hospital Universitari i Politècnic la Fe de València han gaudit amb una exposició organitzada per l'Atelier Pimpolina de l'artista italiana Catarina Capim, que consta d'un total de 24 obres fetes únicament de paper i basades en la faula de Pinotxo.

A més, l'alumnat de la UPH ha desenvolupat un taller basat en la mateixa temàtica de l'exposició. "Els xiquets i xiquetes ingressats en la Fe han pogut fer el seu propi titella de Pinotxo", ha explicat Catarina Capim, organitzadora de l'activitat. "A més, els mestres ens han acompanyat a les distintes habitacions d'aquells pacients que no es podien desplaçar perquè la història de Pinotxo arribara a tot alumnat hospitalitzat".
L'exposició compta amb la col·laboració de la Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital la Fe, la Universitat Politècnica de València, el Centre de Llengua i Cultura Italiana G.G. Leopardi, a València, i el patrocini de la Fondazione Nazionale Carlo Collodi, a Itàlia.

El projecte "Pinotxo, la seua història feta de paper", està dedicat exclusivament a xiquets hospitalitzats i després de visitar l'Hospital la Fe, continuarà per distints hospitals espanyols.

Totes aquestes activitats s'emmarquen en el projecte pedagògic de la Unitat Pedagògica Hospitalària la Fe. Amb aquestes propostes, els pacients i alumnes aprenen al mateix temps que es fa més suportable la seua estada en l'hospital.

Galeria d'imatges