Sanitat Universal i Salut Pública

El cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Clínic de València, nomenat president electe de la Societat Espanyola d'ORL i Cirurgia de Cap i Coll

19/12/2015
El cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Clínic de València, nomenat president electe de la Societat Espanyola d'ORL i Cirurgia de ...
- El Dr. Jaime Marco Algarra es va doctorar en 1983, amb excel·lent cum laude, amb una tesi sobre Relació dels Cilis de la Cèl·lules Ciliades amb la Membrana Tectoria
El Dr. Jaime Marco Algarra, cap del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Clínic de València, ha sigut nomenat recentment president electe de la Societat Espanyola d'Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll, 2015-2021

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València en 1979, va realitzar la residència en l'Hospital Clínic Universitari de València (1980-83). Doctorat amb excel·lent cum laude en 1983 amb la tesi Relación de los Cilios de la Células Ciliadas con la Membrana Tectoria i Premi Extraordinari de Doctorat en 1983.

És metge adjunt del Servei d'ORL de l'Hospital Clínic Universitari des de 1985 i cap del Servei des de 1992. Va ser professor titular d'ORL de la Universitat de València en 1986 i des de 1994 és catedràtic d'ORL d'aquesta Universitat. També és membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

Va rebre una beca Fullbright 1983 per a desenvolupar una estada en la Universitat de Califòrnia de Los Angeles (UCLA) en el Departament de Cap i Coll en el Grup d'Investigació de Neurofisiologia Vestibular i Postdoctoral Schollar de la UCLA en 1984.

Beca de la Conselleria d'Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana per a tirar endavant un projecte d'investigació en la UCLA en el Departament de Cap i Coll sobre Neuroanatomia del Sistema Eferent Vestibular en 1989.

Ha rebut també diverses beques i projectes finançats pel FIS i la Conselleria d'Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana.

Participant en la Xarxa TAU sobre diagnòstic genètic i immune de les hipoacúsies neurosensorials (Ministeri d'Educació i Ciència).

És soci de la SEORL, de la SVORL, Societat Francesa d'ORL, de l'Acadèmia Americana d'ORL i Cap i Coll, de l'Associació Americana d'Investigació en ORL (ARQ), del Collegium Oto Rhino Laringologicum Amicitiae Sacrum (CORLAS).

Ha realitzat 63 publicacions amb alt factor impacte (>3) en les revistes internacionals d'ORL com la versió escandinava de l'Acta Otorinolaringològica, Otolaryngology Head and Neck Surgery, Hearing Research, Laryngoscope, British Journal of Pharmacology, Arxives of Otorhinolaryngology, al voltant de 223 publicacions en revistes nacionals i 425 comunicacions a congressos nacionals i internacionals.

Ha sigut vocal de la Junta Directiva de la SEORL des de 1992 a 1995 i president i membre de la comissió nacional per a la detecció precoç de la hipoacúsia (CODEPEH) (1998-2006), director de Formació Continuada de la SEORL 2000-2006, director de Relacions Exteriors de la SEORL 2006-2012, editor i coautor Tratado de Otorrinolaringología y Patología Cérvico Facial, editor i autor del Manual de Otorrinolaringología 2004, editor i autor del Manual Lecciones de Otorrinolaringología Práctica 2006 i editor i autor del Libro Blanco de la Detección Precoz de la Hipoacusia en Recién Nascidos.

Galeria d'imatges