Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Dia de la Pau

El conseller Alcaraz: "La pau no és només l'absència de guerra, sinó actituds solidàries i de respecte als Drets Humans"

01/02/2016
El conseller Alcaraz: 'La pau no és només l'absència de guerra, sinó actituds solidàries i de respecte als Drets Humans'
- L'equip de govern de la conselleria de Transparència ha celebrat el Dia de la Pau amb els alumnes del Col·legi Enric Valor d'Alacant
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, i el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, han visitat el Col·legi Enric Valor per a commemorar el Dia de la Pau, en resposta a la invitació del centre i d'Escola Valenciana.

El conseller ha intercanviat unes paraules amb els alumnes sobre la pau i les seues implicacions, amb una menció especial per als milions de refugiats en el món que viuen en una permanent situació d'emergència. "La pau no és només l'absència de guerra, sinó actituds solidàries i de respecte als Drets Humans".

Alcaraz ha evocat precisament algun d'estos drets, com el Dret a l'Alimentació o a la Salut, "l'absència dels quals provoca precisament l'inici de molts d'estos conflictes bèl·lics".

En este sentit, el conseller ha recordat que la seua conselleria s'ha marcat per a enguany com un dels seus principals objectius la sensibilització de la ciutadania valenciana. Per això, segons ha informat el conseller,Transparencia invertirà en programes d'educació i sensibilització en els col·legis de la Comunitat. "Sense una ètica compartida no hi ha democràcia", ha manifestat Alcaraz.

Preguntat per l'operació "Taula", Manuel Alcaraz ha afirmat que "els valencians estan perdent la seua capacitat de sorpresa", i s'ha referit que hi ha una "insesibilización social" davant dels nombrosos casos de corrupció vinculats al PP que s'estan destapant a la Comunitat Valenciana. El conseller de Transparència ha lamentat que tots els diners públics defraudats no hagen pogut destinar-se a cooperació i a la població que més ho necessita: "Amb tot el que hem sabut de Ciegsa podríem haver acabat amb els barracons dels centres valencians", ha conclòs el conseller.

Galeria d'imatges