Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Alcaraz: "Estem oberts a redissenyar el consorci perquè el centre de diplomàcia Casa Mediterrani estiga més actiu en la societat valenciana"

01/02/2016
Alcaraz: 'Estem oberts a redissenyar el consorci perquè el centre de diplomàcia Casa Mediterrani estiga més actiu en la societat valenciana'
- El conseller s'ha reunit amb el director general de Casa Mediterrani
- "Ens hem compromès a començar a col·laborar com més prompte millor en matèria de cooperació"
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha declarat este dilluns que "des del Consell estem oberts a renegociar les fórmules del consorci de Casa Mediterrani perquè este centre de diplomàcia civil estiga més actiu i present en la societat valenciana".

Alcaraz ha fet estes declaracions després de reunir-se a Alacant amb el director general de Casa Mediterrani, Miguel Oliveros, en una trobada on també han assistit la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, i el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo.

Eixa renegociació, ha dit, "caldrà fer-la una vegada s'haja constituït un nou govern a Espanya perquè la presència del Ministeri d'Assumptes Exteriors és determinant en el consorci públic Casa Mediterrani", promogut pel dit Ministeri i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i els ajuntaments d'Alacant i Benidorm.

El conseller ha assenyalat que "com a Generalitat ens interessa molt tindre un reflex en el Mediterrami a partir d'este centre fonamental de política internacional per a la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Alcaraz ha anunciat un compromís "per a presentar un projecte concret que ens permeta començar a treballar junts en cooperació com més prompte millor a Casa Mediterrani i la Generalitat.

"No es poden concebre les relacions en el Mediterrani sense incloure l'òptica de la cooperació, amb què està caient amb la crisi dels refugiats amb la guerra de Síria i amb altres conflictes oberts", ha assegurat.

El conseller considera que "cooperar és una necessitat absoluta i hi ha moltes fórmules d'encoratjar la cooperació, com la investigació en el coneixement mutu, el treball acadèmic i altres, i des de totes vies possibles proposarem que Casa

Mediterrani intensifique les seues accions i que Alacant aculla gradualment més activitats de formació i sensibilització en matèria de cooperació internacional al desenrotllament".

Galeria d'imatges