Presidència
En 2016

L'Agència Valenciana del Turisme duplica la seua inversió per a accions en el litoral en 2016

02/02/2016
L'Agència Valenciana del Turisme duplica la seua inversió per a accions en el litoral en 2016
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destaca que aquest increment pressupostari està adreçat tant a mantenir i incrementar els estàndards de qualitat com a la introducció de nous equipaments
- Una altra de les apostes del nou Consell és la introducció d'elements i millores en les platges destinats a aconseguir un ús no estival i desestacionalitzar així aquest recurs
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destacat hui que l'Agència Valenciana del Turisme pràcticament ha duplicat la dotació de pressupost destinat a accions en el litoral per a 2016. D'aquesta manera, està previst destinar al llarg d'enguany un 47% més de pressupost al recurs turístic per excel·lència de la Comunitat Valenciana, el sol i la platja. En concret, s'ha passat de destinar 1.598.000 euros en 2015 als 2.342.000 que s'han consignat per a invertir al llarg de 2016.

Davant d'aquestes xifres, Colomer ha remarcat que "som molt conscients que el turisme de sol i platja és el nostre principal producte, on es concentra la major part de la nostra oferta, per la qual cosa treballarem sense parar per a mantenir els estàndards de qualitat aconseguits fins a aquest moment, superar-los i inclús introduir nous elements que ens ajuden a desestacionalitzar aquesta oferta".

En aquest sentit, els primers programes que es posaran en marxa des de l'Agència Valenciana del Turisme seran els destinats al manteniment dels estàndards de qualitat, accés, confort, higiene i sostenibilitat de les platges de la Comunitat Valenciana. Aquestes accions es concreten en la reposició i renovació de papereges, passarel·les, la posada al punt de llavapeus, de les estacions de bombament o de les zones de joc ja existents. "La nostra intenció és mantenir la qualitat i la imatge homogènia en totes les platges de la Comunitat Valenciana amb un equipament que considerem bàsic per al bon ús i el gaudi de la nostra oferta de costa", ha subratllat Colomer.

Per a això, en aquest moment es troben en tràmit diverses licitacions i col·laboracions amb els ajuntaments per a emprendre aquest tipus d'accions. Així, el secretari autonòmic ha incidit en que "la coordinació interadministrativa és fonamental, ja que gràcies als encàrrecs de gestió som capaços d'articular una col·laboració amb els ajuntaments que ens permet mantenir tota la infraestructura en perfectes condicions d'ús i gaudi durant els mesos d'estiu", alhora que ha assenyalat que aquesta partida compta amb una dotació de 600.000 euros.

D'entre aquestes accions destaca també la revisió i posada a punt dels equipaments lúdics (jocs infantils i juvenils), així com dels punts accessibles i les zones de bany adaptades a persones amb diversitat funcional. A més, i com a novetat, s'està treballant en la incorporació d'equipament esportiu d'ús no estival amb la intenció de desestacionalitzar l'ús dels recursos disponibles en les platges de la Comunitat Valenciana i que puguen resultar atractives durant tot l'any. "Es tracta d'incrementar el valor d'aquest recurs turístic afegint elements que facen possible el gaudi de les nostres costes també fora de l'època estival", ha assenyalat Colomer.

Estudi de nous equipaments

De la mateixa manera, la sostenibilitat i l'accessibilitat són dos elements centrals del treball que s'està realitzant des de l'Agència Valenciana de Turisme. Per això, s'està treballant en un estudi de nous equipaments a través de l'anàlisi de 56 elements que ja funcionen en altres platges, no sols d'Espanya, sinó de tot el món. L'objectiu és estudiar el grau d'aplicabilitat d'aquests recursos en les platges de la Comunitat Valenciana, així com els requisits necessaris per a això, sempre que s'adeqüen als nostres criteris de sostenibilitat en l'entorn i d'excel·lència en el servei, per a posar-ne en marxa alguns al llarg d'aquest mateix any.

Tal com ha apuntat el màxim responsable de Turisme del Consell, "de moment hem seleccionat al voltant de 25 elements, dels quals, finalment, se'n triaran dos o tres per a la seua posada en marxa en 2016, que podrien ser adequats per a la seua instal·lació en les nostres platges després de fer una exhaustiva anàlisi de recursos que ja existeixen en llocs com Austràlia, Dubai, Califòrnia, Perú, Itàlia, França, Singapur, Nova Zelanda, Illes Caiman o les principals comunitats autònomes espanyoles amb característiques semblants a les nostres".

En aquest sentit, Colomer ha fet insistència en el fet que "la nostra intenció és explorar les millors iniciatives del món per a continuar qualificant les nostres platges, a més de buscar nous recursos que ens permeten desestacionalitzar el nostre turisme de sol i platja i permetre al visitant que puga gaudir de la nostra costa durant tot l'any", mentres ha apuntat que "també estem treballant per a fer la seua estada ací més atractiva i còmoda". "En aquest sector no podem romandre impassibles davant dels canvis ni els avanços, sinó que hem de reinventar-nos de forma constant i oferir més raons encara per a visitar-nos, un valor afegit a l'hora de gaudir de la seua experiència a la Comunitat Valenciana", ha afirmat.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del secretario autonómico de Turisme, Francesc Colomer