Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
"Fam Zero"

Cooperació acorda amb l'Ajuntament de València la seua adhesió a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

03/02/2016
Cooperació acorda amb l'Ajuntament de València la seua adhesió a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible
- El Consistori apadrinarà l'objectiu número dos "Fam Zero"
- El conseller de tranparència ha explicat que els ODS comportaran compromisos "concrets i avaluables"
- Alcaraz també ha anunciat que el pròxim 7 de març València acollirà la primera reunió del Consell Estatal de Transparència amb les comunitats
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el director general de Cooperació, Federico Buyolo, han mantingut una reunió amb l'alcalde de València, per a tractar l'adhesió de la ciutat a l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible apadrinant el segon objectiu de "Fam Zero".

València s'incorpora a esta xarxa dels dèsset municipis valencians més poblats que es comprometen amb cada un dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Entre algunes de les metes marcades per a complir amb este ODS està la sobirania alimentària o la qualitat de l'alimentació. En este sentit, l'alcalde Ribó ha manifestat que "és una idea magnífica que enllaça perfectament amb la nostra voluntat d'acostar l'horta a la ciutat i de treballar per fer de València una ciutat que estiga en el mapa per coses positives com els ODS de l'ONU i la Transparència".

Manuel Alcaraz s'ha referit a la transformació de la política en "valors positius". L'ONU va llançar el passat any la campanya dels ODS en el marc de l'Agenda 2030 i que implica a nivell internacional a tots els països, establint una col·laboració Nord-Sud per a solucionar els grans problemes del món "però també marcant compromisos amb els ciutadans d'estos països i amb una labor molt important a realitzar pedagògica", ha afegit el conseller.

L'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible comporta el compromís d'estos dèsset municipis amb els ODS i més concretament amb l'objectiu que apadrina, a través d'accions i activitats de conscienciació, educació i sensibilització entre la ciutadania. "Comporten a més una sèrie de compromisos concrets avaluables, per tant hi haurà una rendició de comptes davant d'organismes internacionals i la pròpia ciutadania. No es tracta de fer grans declaracions, sinó d'assumir objectius concrets", ha conclòs Alcaraz.

València, capital de la transparència

El conseller ha anunciat així mateix que el pròxim 7 de març la ciutat de València acollirà el primer congrés d'entitats de control de polítiques de transparència, convocada pel Consell Estatal de Transparència. "Estaran presents totes les comunitats autònomes i el propi Consell, per la qual cosa és una activitat molt important".

València es convertirà així en seu de la primera reunió "després de la presentació de la candidatura de la ciutat i l'acceptació total amb què ens hem trobat", ha manifestat Alcaraz. En concret, esta trobada servirà per a plantejar en una primera presa de contacte les diferents polítiques en matèria de transparència que s'estan aplicant en cada una de les regions del territori nacional, ja que com explicava el propi conseller "fins al moment les experiències són molt diverses, algunes comunitats autònomes tenen lleis o consells de transparència, com és el nostre cas, i altres no".

El Consell Estatal de Transparència porta ja alguns mesos en funcionament, "per la qual cosa és important avaluar el seu funcionament i el marc de relacions entre este òrgan i les diferents comunitats", ha afirmat el conseller. Alcaraz ha destacat que "en estos dies en què estan passant coses molt desagradables vinculades amb la corrupció que es trie València per a parlar de transparència és una molt bona notícia, amb un caràcter simbòlic molt clar que les coses poden canviar ".

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz

- Declaracions del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz