Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis firmen l'acord que garanteix el compromís dels municipis amb l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

05/02/2016
Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis firmen l'acord que garanteix el compromís dels municipis amb l'Aliança de Ciutats pel ...
- L'acord firmat tindrà una vigència inicial de quatre anys
- Buyolo: "Suposarà una major difusió a tots els municipis valencians d'esta Aliança de Ciutats"
El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha mantingut una trobada amb el president de la Federació Valenciana de Municipis i províncies, Rubén Alfaro, que ha servit per a firmar un acord marc de col·laboració que compromet a la Generalitat i a esta federació en la promoció i difusió de l'Aliança de Ciudadades pel Desenvolupament Sostenible.

El director general ha explicat que este acord permetrà "una major difusió a tots els municipis valencians d'esta Aliança de Ciutats". Així mateix, Buyolo ha celebrat el total compromís tant de la Federació com del seu president amb esta iniciativa i ha manifestat que "a més dota d'un plus de compromís a esta Aliança".

Tant Buyolo com Alfaro han coincidit a assenyalar que l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible aprovada per l'Assemblea General de l'ONU el passat 25 de setembre constituïx una oportunitat única per a assentar les bases d'una transformació global que conduïsca cap a models de desenrotllament incloents i sostenibles nacionals i internacionals.
Per això la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i províncies han acordat la realització de tota una sèrie d'activitats que ajuden a transmetre i informar de l'Agenda 2030. Buyolo ha expressat que «la difusió de les polítiques de cooperació i les accions públiques i participatives formen part indiscutible del codi de Bon Govern que des d'esta conselleria volem aplicar com a part de l'Acord del Botànic».

Esta sèrie d'activitats inclourà la formació de càrrecs públics, personal de les administracions locals i als diferents actors que intervenen en la cooperació valenciana per a millorar les seues capacitats, incorporar noves pràctiques i fomentar una millor resposta als canvis que planteja l'Agenda 2030. "També programarem conjuntament jornades entre les que destaca la creació d'un Fòrum que permetrà intercanviar idees i experiències", ha afegit el director general.
Per a garantir el correcte compliment de tots els aspectes acordats es crearà una comissió mixta de seguiment que inclourà membres d'ambdós institucions i que articularà la planificació i execució de les diferents activitats. L'acord tindrà una vigència inicial de quatre anys.

Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

La creació de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible respon a l'encàrrec del Consell realitzat a la direcció general de Cooperació de difondre i traslladar a nivell local la importància de comprometre's amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L'última ciutat a adherir-se a esta xarxa ha sigut València apadrinant el segon objectiu de "Fam Zero". València s'incorpora aixina a l'Aliança dels dèsset municipis valencians més poblats que es comprometen amb cada un dels dèsset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

De moment s'han sumat a la iniciativa onze municipis valencians (Mislata, Alcoi, Torrevella, Elx, Dénia, Oriola, Torrent, Paterna, Sagunt, Gandia, Sant Vicent del Raspeig, Alacant, Castelló i València) i les diputacions de València i Castelló. L'últim i l'encarregat de tancar esta Aliança serà l'ajuntament de Benidorm.

Entre algun dels objectius que seran apadrinats es troben l' ODS 2 de Fam Zero, apadrinat per València; l'ODS 3 de Salut i benestar, apadrinat per Elx; l'ODS 5 d'Igualtat de gènere, a càrrec de Castelló; ODS 9 d'Indústria, innovació i Infraestructura'l, del que s'ocuparà Alcoi i l'ODS 12 sobre Producció i consum responsable, apadrinat per Sagunt.

Galeria d'imatges