Presidència
En 2015 han desembolsado 5.606 millones de euros

La despesa dels turistes estrangers augmenta a la Comunitat Valenciana un 4,1% en 2015, deixant 5.606 milions d'euros

05/02/2016
La despesa dels turistes estrangers augmenta a la Comunitat Valenciana un 4,1% en 2015, deixant 5.606 milions d'euros
- Francesc Colomer valora aquests resultats com a esperançadors, però assenyala que "l'augment de la despesa turística és una qüestió que ens ha de continuar preocupant i hem de continuar treballant per a millorar la rendibilitat"
La despesa dels turistes estrangers que fan a la Comunitat Valenciana ha registrat resultats positius durant l'any passat. Així durant 2015 els visitants internacionals han gastat en la Comunitat un total de 5.606 milions d'euros, un 4,1% més que en 2014, any en què ja es van registrar unes xifres positives.

Així es dedueix de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur), difosa aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquests resultats com a esperançadors, però també ha incidit que "l'augment de la despesa turística a la Comunitat Valenciana és una qüestió que ens ha de continuar preocupant, per això hem de continuar treballant per a millorar la rendibilitat del sector turístic".

"Els resultats turístics han sigut ben bons en termes quantitatius i el nostre objectiu de cara a aquesta legislatura serà connectar amb els mercats emissors i el segment de la demanda que estiga disposat a venir que siguen de poder adquisitiu alt, per tal d'elevar la despesa", ha explicat Colomer.

En aquest sentit, Francesc Colomer ha assenyalat que "l'estratègia de promoció en fires de l'Agència Valenciana del Turisme és a més de participar en certàmens per a consolidar mercats amb què ja treballem, potenciar uns altres mercats, per això posarem en marxa un pla d'acció a Àsia".

Així, Colomer ha manifestat en que aquest pla d'acció promocional a Àsia, "estem convençuts que obrirà nous públics que ajudaran a desestacionalitzar, diversificar l'oferta turística i prestigiar la Comunitat Valenciana".

El Secretari Autonòmic també ha recordat que un dels objectius prioritaris és "acostar l'oferta especialitzada a un públic amb interessos cada vegada més diversos i que poden suposar major retorn quant a la despesa," i per això, l'Agència Valenciana del Turisme participarà en diferents fires especialitzades en diversos productes, com el turisme nàutic, el MICE, el turisme Prèmium, o el cultural".

A més, el titular de Turisme ha destacat que "el repte de la desestacionalització serà fonamental aquests anys, hem d'ampliar les bones dades de la temporada alta i fer possible que el turisme vertebre i integre riquesa i ocupació al llarg de tot l'any, tot perquè això repercutisca en una major despesa turística".

Respecte de la despesa realitzada pels turistes estrangers a la Comunitat Valenciana en el passat mes de desembre, va arribar als 353 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 11,5% respecte al mateix mes de l'any passat. Aquest increment és superior al registrat pel conjunt de destinacions espanyoles, que va augmentar un 8,5%.

Galeria d'imatges