Presidència
En col·laboració amb FESORD

L'Agència Valenciana del Turisme dota la Xarxa Tourist Info amb dispositius per a millorar l'accessibilitat de turistes amb discapacitat auditiva

06/02/2016
L'Agència Valenciana del Turisme dota la Xarxa Tourist Info amb dispositius per a millorar l'accessibilitat de turistes  amb discapacitat auditiva
- La Generalitat ha instal·lat uns equips anomenats bucles magnètics portàtils, compatibles amb la majoria de pròtesis auditives i implants coclears
L'Agència Valenciana del Turisme, en la seua aposta per la universalització dels servicis turístics destinats a tots els col·lectius de la població, ha dotat la Xarxa Tourist Info, en una primera fase i després de la consulta a la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD), amb uns equips anomenats bucles magnètics portàtils compatibles amb la majoria de pròtesis auditives.

Els dispositius no requerixen instal·lació i funcionen arreplegant la veu, àudio o so i l'envien en forma de senyals magnètics directament als audiòfons o implants dels usuaris, i fa que estos escolten amb claredat, evitant reverberacions i altres sorolls ambientals que puguen dificultar l'escolta. El maneig és molt senzill i facilita la comunicació amb usuaris de pròtesis auditives en les diferents situacions.

A Espanya hi ha, segons dades de l'INE, prop d'un milió de persones amb discapacitat auditiva que volen incorporar-se amb tot el dret a l'oci i al gaudi de les activitats turístiques.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "la diversitat funcional no hauria de ser mai una barrera per a disfrutar del turisme". Per això, des de la Generalitat "treballem perquè les nostres destinacions siguen sempre espais d'acollida amb productes i servicis accessibles, que garantisquen l'autonomia, seguretat, qualitat i confort dels turistes".

"El turisme és un dret fonamental i necessari per al desenrotllament humà", ha afegit Colomer, per a qui "l'accés a la informació per al públic amb discapacitat, és un factor decisiu en l'organització i gestió prèvia al consum del producte turístic".

Així mateix, el secretari autonòmic ha incidit en el fet que des de l'Agència Valenciana del Turisme es continuarà reforçant de cara a estos quatre anys l'aposta pel desenrotllament del turisme accessible i universal, ja que és un dels eixos centrals del Pla Estratègic Global del Turisme de la Comunitat Valenciana 2010-2020, a través del Programa "Turisme per a Tots".

Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana

La Generalitat gestiona la Xarxa Tourist Info com una xarxa de servicis, basada en una imatge corporativa de qualitat implantada en tot el territori i en sistemes de treball i materials homologats per als més de 400 informadors que atenen el servici en les 199 oficines integrades.

Este personal de frontera rep els nostres visitants i els assessora sobre els atractius culturals, esportius, naturals i d'oci en general que oferixen les destinacions. L'adaptació de les seues instal·lacions i equipaments suposa per a les oficines l'oportunitat de brindar al client amb discapacitat una garantia d'acollida i una comunicació universal accessible a les seues necessitats amb l'objectiu de poder disfrutar del producte turístic de forma autònoma, còmoda i segura.

Galeria d'imatges