Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Manuel Alcaraz: "Les polítiques de cooperació del Consell han passat pàgina i han deixat de donar eixa imatge negativa que transmetien a les ONGDs"

08/02/2016
Manuel Alcaraz: 'Les polítiques de cooperació del Consell han passat pàgina i han deixat de donar eixa imatge negativa que transmetien a les ONGDs'
- El conseller ha recordat que la Generalitat té una línia estable de treball amb l'entitat en la Comunitat i ha destacat "la enorme coincidència en principis i objetivos".
- José Luis Vera destaca positivament el canvi en la cooperació valenciana després del cas Blasco
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el director general de Cooperació, Federico Buyolo, han mantingut una reunió amb el director general a Espanya d'Oxfam intermón, José Luis Vera i part de l'equip de treball de l'ONGD.

Durant la trobada el conseller i el director general han pogut conèixer de primera mà el nou projecte de comerç just en què l'entitat està treballant actualment així com algun dels projectes que presentaran per a optar a les ajudes de desenvolupament recentment convocades per la direcció general.

Alcaraz ha celebrat que la Comunitat "haja deixat de donar eixa imatge negativa que transmitia a les ONGDs" i ha elogiat la labor que s'està realitzant des de la direcció general "per a visibilitzar la solidaritat del poble valencià".

El conseller ha recordat que la Generalitat té una línia estable de treball amb l'entitat en la Comunitat i ha destacat "l'enorme coincidència en principis i objectius". Alcaraz ha mencionat algun dels projectes de futur en què col·laboraran, com a través del comerç just o la difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per la seua banda, el director general d'Oxfam Intermón Espanya, José Luis Vera, ha destacat de manera molt positiva "el canvi que s'ha produït en la cooperació internacional per al desenrotllament valenciana després del cas Blasco". Vera ha afirmat que des d'Oxfam es troben totalment alineats amb els actors socials i les ONGDs per a continuar recuperant els instruments com el diàleg amb les organitzacions o la voluntat solidària del poble valencià. "Lamentablement la part financera encara no és la que ens agradaria, encara que hem notat un clar avanç i esperem que els pròxims pressupostos continuen creixent".

Junt amb Vera han assistit a esta reunió el director Comunicació i Màrqueting i responsable de l'àrea de Comerç Justo d'Oxfam Intermón, Rafael Sanchís; la delegada de l'ONGD en la Comunitat, Ximena Medina, i el president de la CVONGD, Fernando Contreras.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del conseller de Transparencia, Manuel Alcaraz