Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Transparència impulsa la celebració de la primera competició d'Open Data amb l'OpenDatathon

12/02/2016
- La direcció general de Transparència incorporarà al portal de transparència l'àrea d'Open Data en els pròxims mesos
La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació promou la iniciativa OpenDatathon, una competició basada en l'ús de dades oberts en la que també col·labora la Cátreda Ciutat de València de la Universitat Politècnica de València.

L'OpenDatathon està dirigit a estudiants de la Comunitat Valenciana matriculats en el curs 2015-2016, encara que qualsevol persona interessada pot participar també en tercera categoria, "Millor aplicació basada en predicció de dades", que se suma a les altres dos categories existents: "Millor història sobre les dades" i "Millor ferramenta d'exploració de dades".

L'objectiu d'esta convocatòria, segons ha afirmat la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, és fomentar entre la ciutadania valenciana - i especialment entre un sector molt actiu en l'ús de les noves tecnologies i Internet com els estudiants - l'ús i accés a dades públiques de l'administració per a la seua difusió en diversos treballs, estudis o projectes com a part del govern obert.

Per a això, ha continuat explicant Mas, "posem a disposició dels participants un llistat de recursos, fonts de dades i ferramentes fins que tinguem llista nostra web d'Open Data, que estarà per a primavera, i que podran utilitzar a este efecte".

Els interessats a participar en esta primera edició del concurs OpenDatathon tenen fins al pròxim 29 de febrer per a presentar els seus projectes. El 4 de març serà quan tindrà lloc la presentació dels finalistes, que rebran un diploma acreditatiu i optaran per cada repte a un primer premi de 350 euros i un segon premi de 150 euros.

Tota la informació sobre la convocatòria, bases del concurs i inscripció estan disponibles en la web d'OpenDatathon (http://noticias.inf.upv.es/?P=7890). A més, es pot seguir totes les novetats i última hora del concurs a través de les xarxes socials amb l'hashtag: #OpenDatathon