Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Més plural i participativa

Transparència obri el procés per a crear un nou Consell Valencià de Cooperació més plural i participatiu

22/02/2016
- El DOCV publica el projecte de regulació del Consell Valencià de Cooperació
- El director general ha anunciat l'inici de les reunions per a la redacció de la nova Llei de Cooperació
Hui s'ha publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la informació relativa al projecte de regulació del Consell Valencià de Cooperació. La publicació respon al compromís anunciat pel conseller de Transparència Manuel Alcaraz d'un canvi normatiu perquè este consell siga "més transparent, participatiu i democràtic".

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, ha explicat que el nou consell sorgeix després d'un intens procés de diàleg amb els agents implicats en la cooperació valenciana. Segons Buyolo "tindrà més participació, serà més representatiu i es convertirà en un verdader òrgan de treball amb tots els sectors implicats".

En esta mateixa dinàmica, el director general ha anunciat que el pròxim 4 de març donaran inici les reunions prèvies per a redacció del projecte de la nova Llei de Cooperació, "un dels compromisos aconseguits en Morella per a este semestre". La redacció d'esta llei forma part dels mecanismes que s'estan dissenyant per a dotar a les ONGDs i a la pròpia administració de ferramentes per a gestionar els diners a la cooperació. "El compromís és clar, la voluntat és clara i ara el que hem de fer és operativitzar tota esta ajuda".


Reunió de treball a Brussel·les sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenibles

El director general de Cooperació, Federico Buyolo, viatja esta setmana a Brussel·les per a mantindre una sèrie de trobades amb representants de l'ONU i el seu programa per al desenrotllament (Pnud), per a tractar accions i activitats de coordinació i col·laboració entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i per a donar a conèixer l'organització l'estratègia que està desplegant la Generalitat en esta matèria.

Les reunions a què assisteix el director general a Brussel·les responen a la voluntat del Consell de 'generar aliances estratègiques de treball per a la consecució dels ODS així com per a avançar cap a altres models de cooperació i arribar a altres països".

Buyolo ha recordat que 'la situació humanitària mundial és complicada i complexa'. El director general s'ha referit que en l'actualitat hi ha 60 milions de persones refugiades en el món, 'que abandonen els seus països i ciutats fugint de conflictes bèl·lics', a més de situacions de crisis humanitàries en zones com a Sud Sudan, El Sagel, Palestina o els campaments de refugiats saharauís.