Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Mira: "Aquest Consell aplicarà la tolerància zero davant els accidents laborals"

22/03/2016
- La secretària autonòmica anuncia l'inici dels tràmits per a incrementar la plantilla de l'INVASSAT per poder lluitar amb més mitjans contra la sinistralitat laboral
- María José Mira es compromet a aprovar el Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la Generalitat, que, com ha denunciat, està bloquejat des que es va aprovar la llei
La Secretària Autonòmica d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, MªJosé Mira, ha manifestat hui que "aquest Consell aplicarà la tolerància zero davant els accidents laborals que pateixen els treballadors de la Comunitat Valenciana".

Mira, que ha comparegut davant la comissió de Política Social i Ocupació per exposar la situació actual i les línies estratègiques d'actuació preferent a desenvolupar en matèria de prevenció i salut des de l'INVASSAT, ha posat èmfasi en la seva intervenció que "un accident mortal és sempre una tragèdia ".

"No podem abaixar la guàrdia mentre hi haja un sol accident laboral", ha declarat Mira, que ha fet un repàs a les xifres que constaten un increment durant els últims anys.

Per a la secretària autonòmica, un dels principals esculls amb què es troba l'INVASSAT en l'actualitat és "la falta de mitjans personals". En aquest sentit, ha explicat que l'INVASSAT té una plantilla amb un 32,58% de vacants després de la reducció pressupostària continuada, que ha anat acompanyada de la pèrdua de llocs de treball amb un descens d'un 10,75% dels llocs de l'INVASSAT durant els 4 últims anys, el que ha dificultat la prestació dels serveis que té encomanats.

"Ens trobem amb una situació greu", ha manifestat la secretària autonòmica que ha anunciat que en breu es posaran en marxa els mecanismes per poder dotar l'INVASSAT de més mitjans personals.

D'altra banda, durant la compareixença, Mira s'ha compromès a aprovar el Pla de Prevenció de Riscos Laborals de la Generalitat que, com ha denunciat, està bloquejat des de la aproblación de la Llei de Riscos Laborals del que representa, segons ha assenyalat "un obstacle perquè en els centres de treball dels sectors de l'administració de la Generalitat s'implante un model integrat de seguretat laboral ".

Així mateix, la responsable de l'INVASSAT ha avançat que la Generalitat apostarà per la investigació i la innovació en l'àmbit també dels riscos laborals.

Durant la seua intervenció, Mª José Mira ha destacat la importància de la política de divulgació i les campanyes de sensibilització a la població sobre la prevenció de riscos. Així mateix, ha avançat que des de fa dos setmanes el SERVEF proporciona informació via telemàtica a les empreses en matèria de dades de sinistralitat individualitzats i comparats a nivell del sector i de la Comunitat.