Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Cristina Moreno proposa la realització del Dia de la Salut i Seguretat del Port

28/04/2016
- En 2015 es van produir 580 accidents de treball relacionades amb les activitats annexes al transport marítim i de manipulació de mercaderies
- Subratlla la labor decisiva dels sindicats per a vetlar pel compliment de la prevenció de riscos en el sector marítim

- Moreno invita a empreses i sindicats a veure en l'Invassat un agent col·laborador per a poder vetlar per la seguretat dels treballadors
La directora general de Treball i Benestar Laboral, Cristina Moreno, ha proposat a tots els agents implicats en el sector portuari la realització del "Dia de la Salut i Seguretat del Port" en l'Autoritat Portuària Valenciana. Moreno, que ha plantejat aquesta proposta durant la inauguració de la Jornada Tècnica de Treballs en Altura organitzada per la Coordinadora Estatal de Treballadors del Mar, ha detallat les xifres que demostren que en el sector marítim queda encara molt per fer en prevenció i que justificarien, segons ha explicat, la realització d'aquesta jornada per a treballar conjuntament per millorar l'estadística.

Així, segons ha exposat la directora general, en 2015 es van produir 580 accidents de treball relacionats amb les activitats annexes al transport marítim i de manipulació de mercaderies. Amb 14,7 accidents per cada cent treballadors, té un Índex d'Incidència cinc vegades superior a la mitjana de la Comunitat, que és de 2,88 accidents per cada cent treballadors.

Segons la responsable de l'Invassat, "són xifres que han de fer-nos reflexionar, que demostren que quelcom està fallant en aquest sector i que ens han de fer actuar i desenvolupar mesures per a corregir-les". En aquest sentit, ha destacat que jornades tècniques com les que s'han realitzat aquest dijous demostren el "compromís dels sindicats amb la salut laboral". No obstant això, segons Moreno, és necessària la implicació de tots els agents, cosa que, segons ella, s'aconseguiria amb la celebració del Dia de la Salut i Seguretat del Port, per a la qual ha demanat la col·laboració d'empresaris i sindicats.

La responsable de l'Invassat ha subratllat el paper fonamental dels agents socials i els sindicats per a vetlar pel compliment de la prevenció de riscos laborals en les activitats relacionades amb el sector marítim.

En este sentit, Cristina Moreno ha explicat que, des de l'Invassat, s'ha plantejat una sèrie d'objectius estratègics en matèria de seguretat i salut en el treball i del benestar laboral que permeten donar la volta a aquesta tendència actual, un nivell estable i constant de reducció dels sinistres laborals a la Comunitat Valenciana.

D'altra banda, la directora general ha invitat a empreses i sindicats a veure en l'Invassat a un "agent col·laborador". "L'Invassat està per a assessorar, promocionar la salut laboral, recolzar i ajudar. i només en última instància per a exercir una acció coercitiva", ha indicat respecte d'això.

Según la responsable del Invassat, "son cifras que deben hacernos reflexionar, que demuestran que algo está fallando en este sector y que nos deben hacer actuar y desarrollar medidas para corregirlas". En este sentido, ha destacado que jornadas técnicas como las que se han realizado este jueves demuestran el "compromiso de los sindicatos con la salud laboral". No obstante, según Moreno, es necesaria la implicación de todos los agentes, algo que, según ella se lograría con la celebración del Día de la Salud y Seguridad del Puerto, para la que ha pedido la colaboración de empresarios y sindicatos.

La responsable del Invassat ha subrayado el papel fundamental de los agentes sociales y los sindicatos para velar por el cumplimiento de la prevención de riesgos laborales en las actividades relacionadas con el sector marítimo.

En este sentido, Cristina Moreno ha explicado que, desde el Invassat, se ha planteado una serie de objetivos estratégicos en materia de seguridad y salud en el trabajo y del bienestar laboral que permitan dar la vuelta a esta tendencia actual, un nivel estable y constante de reducción de los siniestros laborales en la Comunitat Valenciana.

Por otra parte, la directora general ha invitado a empresas y sindicatos a ver en el Invassat a un "agente colaborador". "El Invassat está para asesorar, promocionar la salud laboral, apoyar y ayudar. y sólo en última instancia para ejercer una acción coercitiva", ha indicado al respecto.