Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Càtedra de Transparència i Participació

Alcaraz: "La divulgació de la cultura de la transparència és essencial per a promoure una democràcia de major qualitat"

20/05/2016
Alcaraz: 'La divulgació de la cultura de la transparència és essencial per a promoure una democràcia de major qualitat'
- La Conselleria de Transparència i el rector de la Universitat de València donen el tret d'eixida a la nova Càtedra de Transparència i Participació
- El desenvolupament de ferramentes i aplicacions informàtiques "és essencial perquè el ciutadà tinga accés a la informació pràcticament en temps real"
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha destacat que la divulgació de la cultura de la transparència "és essencial per a promoure una democràcia de major qualitat".
El conseller de Transparència ha realitzat aquestes declaracions després de la firma del conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, per a posar en marxa la Càtedra de Transparència i Participació.

La creació de la Càtedra, aprovada recentment pel Consell, té com a objectiu la realització d'activitats relacionades amb la transparència, la participació i l'accés de la ciutadania a la informació pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Alcaraz ha assenyalat que "aquest és el primer conveni que firmem amb les universitats públiques valencianes en aquesta línia de col·laboració per a promoure activitats en matèria de transparència i participació en àmbits com la formació, la investigació, la creativitat, la busca i la divulgació, així com en l'ètica pública i política".

El conseller de Transparència ha assenyalat que "l'acord amb la UPV permetrà el desenvolupament de ferramentes i aplicacions informàtiques que afavoriran que el ciutadà tinga accés a la informació pràcticament en temps real, i es fomentarà, així, la participació i facilitarà l'accés a les dades".

Manuel Alcaraz ha afirmat que en aquesta línia "s'està treballant amb la resta d'universitats públiques de la Comunitat, amb entitats i amb institucions per a posar en marxa projectes i iniciatives que consoliden aquesta cultura de la transparència en la nostra societat amb l'objectiu que la Comunitat estiga ben posicionada en aquest aspecte".

Per la seua banda, Francisco Mora ha agraït a la Conselleria de Transparència la seua col·laboració per a la creació d'aquesta càtedra, atés que "suposa un pas essencial per a gestionar la informació de forma útil i accessible al ciutadà, a més de representar una molt bona oportunitat per als estudiants".

El rector de la UPV ha indicat també que la càtedra, que es desenvoluparà a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica, "estarà enfocada a les aplicacions de programari lliure i polítiques de transparència, i es donarà a conéixer als estudiants a través de jornades informatives perquè puguen formar part d'aquest nou projecte".

Galeria d'imatges