Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Reunió a Brussel·les

Alcaraz trasllada a l'OLAF els canvis introduïts pel nou Consell per a lluitar contra el frau i la corrupció

25/05/2016
Alcaraz trasllada a l'OLAF els canvis introduïts pel nou Consell per a lluitar contra el frau i la corrupció
- "S'obrin vies de col·laboració conjunta en la lluita contra el frau, la formació de funcionaris, el desenvolupament tecnològic o sistemes de prevenció", ha assenyalat el conseller
- Alcaraz ha afirmat que "estem treballant cada dia per a canviar la imatge de balafiament i corrupció que durant anys s'havia anat consolidant, de la Comunitat, en l'imaginari col·lectiu"
El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha traslladat a l'Oficina de Lluita contra el Frau (OLAF) de la Comissió Europea els canvis introduïts pel nou Consell per a lluitar contra el frau i la corrupció a la Comunitat.

Alcaraz ha explicat que "després d'un any de govern, volíem presentar a les institucions comunitàries en matèria de transparència que estem treballant en una altra direcció, després de les dificultats per les quals ha passat la Comunitat en les últimes etapes, derivades de la corrupció que ha afectat les institucions polítiques valencianes".

El conseller de Transparència ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que aquest matí ha mantingut a Brussel·les amb el director general de l'OLAF, Giovanni Kessler.

Alcaraz ha qualificat la trobada de "molt satisfactòria" perquè ens ha permés "obrir vies de col·laboració conjunta en matèries com la lluita contra el frau, la formació de funcionaris, el desenvolupament tecnològic o els sistemes de prevenció per a detectar possibles actuacions il·lícites".

El conseller ha destacat el treball que realitza l'OLAF en la prevenció de la corrupció mitjançant la tasca de recerca que efectua en l'àmbit de la Unió Europea, "actuacions que són imprescindibles per a atallar activitats fraudulentes i aconseguir una major transparència en les institucions".

Alcaraz ha destacat que hi ha una altra forma de fer política, i des del nou Consell "estem treballant cada dia per a canviar la imatge de balafiament i corrupció que durant anys es va anar instaurant, de la Comunitat, en l'imaginari col·lectiu".

En aquest sentit, el conseller de Transparència ha assenyalat que els ciutadans "saben que una altra ètica pública és possible per a acabar amb la imatge de total impunitat i del tot val", i amb aquest fi "és fonamental continuar fomentant la transparència en les institucions públiques valencianes, on abans hi havia opacitat" ha afegit Alcaraz.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, sobre la lluita contra el frau