Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica
Transparència

Zulima Pérez: "La Generalitat introdueix en la seua gestió diària els valors del bon govern per a afavorir una administració pública íntegra i transparent"

26/05/2016
Zulima Pérez: 'La Generalitat introdueix en la seua gestió diària els valors del bon govern per a afavorir una administració pública íntegra i ...
- El Codi de Bon Govern de la Generalitat "busca la millora de la qualitat democràtica i recuperar la confiança perduda en les institucions"
- "La transparència i les actuacions responsables han d'estar presents en les institucions públiques", ha assenyalat Aitana Mas
La secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez, ha assenyalat que la Generalitat "està introduint en la seua gestió diària els valors del bon govern, principis que conté aquest codi que afavoreixen una administració pública íntegra i transparent".

La secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, acompanyada per la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, ha presentat a Castelló el Codi de Bon Govern de la Generalitat.

Durant la seua intervenció, la secretària autonòmica de Transparència ha explicat les característiques tècniques i els principis que estableix el Codi de Bon Govern de la Generalitat "amb l'objectiu de promoure unes institucions públiques transparents, íntegres i eficients".

Zulima Pérez ha assenyalat que es tracta de "buscar la millora de la qualitat democràtica i recuperar la confiança perduda en les institucions per mitjà de l'exemplaritat, la integritat, la transparència en les actuacions de la Generalitat, reforçant el respecte a altres normes com són la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia".

El Codi, aprovat recentment pel Ple del Consell, inclou normes de conducta de compliment obligatori per als membres del Govern valencià, així com per als alts càrrecs i el sector públic de l'Administració de la Generalitat. Per a Zulima Pérez "no estem imposant valors però els ciutadans tenen dret que els polítics desenvolupen la seua acció sota la premissa de l'ètica pública".

La secretària autonòmica de Transparència insistit en el fet que aquesta norma suposa "un compromís moral individual". En aquest sentit, cada un dels membres del Consell "han subscrit ja el compromís d'adhesió al Codi de Bon Govern de la Generalitat i en aquests moments ens trobem en la fase en què tots els alts càrrecs de les conselleries estan firmant", ha indicat Zulima Pérez.

"La norma -ha continuat explicant la secretària autonòmica- es troba a disposició de tots els poders públics valencians, com són ajuntaments, diputacions, institucions estatutàries, a més de les universitats públiques per a la seua possible adhesió, la qual cosa incideix, en definitiva, en la recuperació de la confiança per part dels ciutadans".

El compliment del Codi és exigible als membres del Consell, així com als alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat i del sector públic instrumental, que hauran de presentar un formulari d'adhesió individualitzat.

Per la seua banda, la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas, ha insistit en el valor d'aquest codi que "contribueix a generar un clima diferent del que els ciutadans percebien en anys anteriors en l'actuació política".

Per a la directora general "la transparència i les actuacions responsables han d'estar presents en les institucions públiques i el Codi tracta d'identificar els valors que, en la política, es dedueixen de la Constitució i aquells que creiem que estan presents en la nostra societat, com el rebuig de la violència, la defensa de la igualtat entre hòmens i dones, l'acceptació de la diversitat o la informació com a valor positiu que cal preservar; tots aquests, admesos amb normalitat i flexibilitat per a elevar-los a aquesta norma jurídica".

Galeria d'imatges