Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Climent destaca que el benestar laboral és fonamental per al canvi de model productiu impulsat pel Consell

29/09/2016
Climent destaca que el benestar laboral és fonamental per al canvi de model productiu impulsat pel Consell
- Ha visitat el certamen Laboralia, recuperat després de cinc anys sense celebrar-se gràcies a l'impuls organitzatiu de la Conselleria a través de l'INVASSAT

- "És molt important tornar a posar el xip de la prevenció i el benestar en tots els agents socials després dels anys de crisi en què s'ha deixat un poc de banda la inversió en benestar laboral"
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que "el benestar laboral és fonamental per al canvi de model productiu en el qual estem treballant des del Consell, que ha d'estar basat en l'economia real, en el primer sector i en el sector de la transformació ".

"Per tant hem de conscienciar tots els empresaris, agents socials i la societat en general que hem de prendre mesures per no tenir cap accident en cap de les empreses del nostre territori, hem de prevenir per guanyar en aquest benestar laboral que volem".

Climent ha visitat el certamen Laboralia en Fira València, que s'ha recuperat després de cinc anys sense celebrar-se, gràcies a l'impuls organitzatiu de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT).

El conseller ha ressaltat la importància de la recuperació de Laboralia: "hem recuperat aquesta fira aquest any de forma austera, ja que per exemple l'última que es va celebrar fa cinc anys va costar 250.000 euros i aquesta s'ha realitzat amb els mitjans de l'INVASSAT a cost zero. A poc a poc anirem ampliant-la, donant-li més presència per convertir-la en un fira digna com mereix el territori valencià ".

En aquest sentit, Rafa Climent ha manifestat "que hem de fer una aposta perquè siga anual i treballar en aquesta línia de conscienciació i d'inversió en aquest benestar laboral que és el que volem".

"Venim d'uns anys de crisi en els que aquells que es dediquen als sectors productius han deixat un poc de banda el invertir en allò relacionat amb el benestar laboral i per això és molt important tornar a posar el xip de la prevenció i el benestar en tots els agents socials per aconseguir nivell zero d'accidents laborals ", ha explicat el conseller d'Economia.

En el certamen Laboralia, un total de 28 firmes expositores, tant d'Espanya com de països com França, Dinamarca o Alemanya, mostren les últimes innovacions tecnològiques en matèria de prevenció de riscos laborals. A més, s'està celebrant un Congrés amb més de 120 ponències, entre els temes s'aborden la violència de gènere i l'assetjament laboral en el treball.

Rafa Climent també ha visitat el certamen Ecofira / Egética 2016 per conèixer les últimes innovacions en matèria d'eficiència energètica. Aquest certamen reuneix 58 firmes expositores amb els últims avanços en matèria mediambiental i d'eficiència energètica i també inclou, entre altres activitats, xerrades tècniques sobre patents i energies renovables, solucions d'electromobilitat i aplicacions per al biogàs.

Galeria d'imatges