Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Pressupostos 2017

Reindustrialització i polítiques d'ocupació, prioritats per a la Conselleria d'Economia per al 2017

02/11/2016
Reindustrialització i polítiques d'ocupació, prioritats per a la Conselleria d'Economia per al 2017
- Climent: "S'ha treballat especialment en els comptes previstos en 2017 per afavorir la internacionalització de les nostres empreses, donar-li impuls a les polítiques energètiques cap a la sostenibilitat i lluitar per obtindre un model de comerç equilibrat"
- El Conseller ha valorat que tot allò que està pressupostat està dirigit a les xicotetes i mitjanes empreses, a les que anima a créixer i agafar múscul
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat en compareixença en Les Corts les línies fonamentals dels pressupostos previstos per a 2017. Els augments més destacats tenen a veure amb la reindustrialització del territori i l'aplicació de polítiques concretes per a la inserció laboral i la formació específica.

En paraules de Climent, «els principals objectius del pressupost per a 2017 de la Conselleria són entre altres; afavorir l'ocupació de qualitat i el creixement econòmic sostenible, la transformació del model productiu, coadjuvar en el procés de reindustrialització que impulsa el Consell mitjançant el reforç de les accions dirigides a les xicotetes i mitjanes empreses". A més a més, s'ha treballat especialment en els comptes previstos en 2017 per afavorir la internacionalització de les nostres empreses, donar-li impuls a les polítiques energètiques cap a la sostenibilitat i lluitar per obtindre un model de comerç equilibrat.

En el 2017, el pressupost de la Conselleria ascendeix a un total de 367.421.550,00 euros, és a dir 30,4 milions d'euros més que en 2016, la qual cosa representa un 9% més, "demostrant-ne amb això el protagonisme i rellevància que es concedix a l'impuls de les polítiques de reindustrialització, innovació, foment de l'ocupació i inserció laboral, promoció de l'emprenedoria, i potenciació del comerç de proximitat, polítiques totes elles que compten amb un pressupost creixent", en paraules de Climent.

El Pressupost creix principalment en els ítems prioritaris per la conselleria i que estan basats en el Pacte Botànic.

1.-Impuls pla reindustrialització CV: + 42%
2.-Impuls a la innovació (IVACE): + 28 %
3.-Polítiques inserció laboral i foment d'ocupació. Inserció laboral en joves, persones amb risc exclusió i aturats llarga durada: + 32%. Polítiques per a Autònoms: + 55%
4.-Foment de l'empreniment. Promoció empreneduria, cooperativisme i Economia Social: + 15%
5.-Foment del sector del comerç de proximitat: +6,2 %

Climent ha lamentat no disposar de més fons perquè els projectes -especialment industrials- puguen arribar a totes les comarques. "A l'espera de tindre un mapa concret de la Indústria a la Comunitat Valenciana, hem començat per les comarques centrals, La Safor, el Baix Segura i el Camp de Morvedre; però intentarem l'any que arribarà a més zones", ha assegurat el conseller.

El conseller ha valorat que tot allò que està pressupostat està dirigit a les pimes, "a les xicotetes i mitjanes empreses, a les que animem a créixer i agafar múscul, perquè són les que generen ocupació la nostra economia".

Per direccions generals i ens adjunts a Economia (SERVOF, INVASSAT i IVACE), Climent ha volgut destacar els següents números:

-Direcció General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme. Compta amb un pressupost de 12,83 milions d'euros, amb 0,87 milions d'euros més que en 2016.
- Direcció General de Treball i Benestar Laboral, que compta amb un pressupost de 26,3 milions d'euros, quasi un 13% més que en 2016.
-El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVOF), compta en 2017 amb un pressupost total de 317,6 milions d'euros, el que representa un increment de vora 19,5 milions d'euros respecte a l'exercici 2016, açò és un 6,5% més.
-IVACE: 109 milions d'euros
-La Direcció General d'Internacionalització, a través del programa "Comerç Exterior", dotat amb 14,1 milions d'euros, un 1,5% més que en 2016.
-Comerç i Consum. 50 milions d'euros, un 8,9 % més que en 2016.

Climent ha volgut insistir que a banda dels nous projectes encetats, la consolidació d'altres i l'augment de les partides pressupostàries -provinents d'Europa i dels fons propis de la Generalitat-, han estat capaços des de la conselleria de desbloquejar assumptes vitals per a l'economia valenciana.

És el cas del parc industrial Sagunt, Fira València i IFA o CEEI Alcoi; "uns projectes que no avançaven i que ens vam trobar com a vertaderes mines, problemes heretats molt importants i que ara hem recuperat per a tota la societat i els hem posat en marxa per generar riquesa".

Galeria d'imatges