Presidència

El Museu de les Ciències celebra els deu anys de 'Repte Robot' amb récord de participació

11/05/2018
El Museu de les Ciències celebra els deu anys de 'Repte Robot' amb récord de participació
- S'han presentat més de 240 robots dissenyats per estudiants
L'IES Josep Iborra de Benissa ha obtingut el primer premi en la categoria Lego Sumo amb el seu robot 'Wally-Markus' que ha aconseguit imposar-se a la resta de dissenys presentats en la X edició de Repte Robot celebrat hui en el Museu de les Ciències. Per la seua banda, 'Ingenio Kids' han guanyat la prova Lego Missió a Mart, amb els millors temps en una simulació d'arreplega de mostres sobre la superfície marciana.

En la categoria Lliure, la prova de Sumo ha premiat a l'equip del IES Hermanos Amorós amb el seu robot 'El Senyor de la nit' mentres que el IES 1 Torrevieja ha resultat guanyador en la prova Missió a Mart amb el robot 'Goliathus'.

En 'Especial' , prova de ball robòtic, la coreografia presentat per l'IES Germans Amorós de Villena amb el robot Larry Kapija ha obtingut el primer premi al considerar el jurat que s'ha ajustat millor al ritme de la música i per la seua originalitat.

En segon lloc d'Especial', l'IES Pare Arques de Cocentaina amb 'Els goriles socarrats'. El Col·legi Santa Ana de Llíria ha guanyat el concurs de ball en youtube a l'obtindre el nombre més gran de 'm'agrades'.

Els alumnes de 2.º Cicle de Primària i els alumnes de 3.er Cicle de Primària del Col.legi Palma de La Cañada, guanyadors de les prova 'Reacció en cadena', han creat els millors mecanismes per a aconseguir encistellar una pilota creant efectes concatenats.

Drones i tallers

El concurs 'Repte Robot' ha reunit hui en el seu X edició a més de 240 robots dissenyats, construïts i programats per escolars de col·legis de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Múrcia.

El Museu de les Ciències ha comptat amb el suport d'empreses i institucions vinculades a la robòtica i que promouen la seua divulgació. Omrom, la Universitat Politècnica de València, Ingenio Kids, Col·legi Camarena Canet i bMaker (BQ+MacMillan) organitzen amb la Ciutat de les Arts i les Ciències esta jornada amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant, Universitat Florida, ESAT, INESCOP, CFZ COBOTS, Intra Automation i BYL Iniciativas Educativas.

Un robot mòbil per a la indústria 4.0 creat per Omron donava la benvinguda a Repte Robot i també els visitants han pogut interactuar amb una rèplica a grandària real del famós droide R2-D2 gràcies a Astromech Spain, assistir a demostracions i participar en tallers relacionats amb la robòtica.

També s'han celebrat tallers de drons, simulació de vol i un mini-circuit real. L'exhibició de vol ha comptat amb la participació d'Alex Zamora, campió d'Espanya i quart en el rànquing mundial de pilots de drons de carreres.

La Universitat d'Alacant ha presentat en la zona de fira la demostració d'un braç robòtic realitzat amb Inescoop i CFZRobots. Ingenio Kids ha organitzat les finals 'Constructors' i 'Programers' per a escolars de 1r i 2n de Primària. L'Associació ByL Iniciatives Educativas ha posat en marxa durant tot el matí tallers de realitat augmentada i de programació robòtica.

Galeria d'imatges