Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

El Consell destina 600.000 euros a la prevenció de riscos laborals amb enfocament de gènere

29/06/2018
- És la primera vegada que la Generalitat inclou la perspectiva de gènere en relació amb la seguretat i salut en el treball
- L'objectiu és abordar les diferències que es produeixen entre els col·lectius d'homes i dones per a donar resposta a la diversitat de realitats del món del treball
El Ple del Consell ha autoritzat tres convenis de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb CCOO-PV, UGT-PV i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), per a la realització d'accions en matèria de prevenció de riscos laborals amb enfocament de gènere.

Les entitats sindicals i empresarials representatives en el consell general de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, INVASSAT, rebran un import de 200.000 euros cada una per a dur a terme aquestes accions durant l'exercici de 2018.

La necessitat d'aplicar la perspectiva de gènere a la seguretat i salut en el treball es deu al fet que homes i dones se situen en posicions diferents en el mercat de treball, la qual cosa implica que estan exposats a riscos distints i que desenvoluparan problemes de salut diferents.

Per això, cal abordar les diferències que es produeixen entre els distints col·lectius d'homes i dones per a donar resposta a la diversitat de realitats del món del treball.

La integració de la perspectiva de gènere en la prevenció de riscos laborals passa per investigar les àrees rellevants per a les dones treballadores i empresàries, per no subestimar els riscos laborals a què s'exposen, i garantir que les mesures preventives adoptades siguen apropiades.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra